Podnijeta krivična prijava protiv Lakovića zbog sumnje da je ukrao 112.000 eura

Prema nezvaničnim saznanjima, Laković je pred istražnim organima negirao da je počinio pronevjeru
216 pregleda 0 komentar(a)
Vladan Laković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vladan Laković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.11.2013. 08:03h

Sudija za istrage Osnovnog suda u Baru Aleksandra Leković, odbacila je predlog zamjenika Osnovnog tužioca u Baru Irene Rajković da se bivšem načelniku barske policije Vladanu Lakoviću odredi pritvor dok traje istraga.

Laković će se do daljeg braniti sa slobode, a tužilac ima pravo žalbe na ovu odluku sudije u roku od 24 časa.

Prema informacijama “Vijesti”, tužilac je predlog za određivanje pritvora obrazložio time da postoje opasnost od bjekstva, s obzirom na zaprijećenu kaznu od dvije do deset godina zatvora, opasnost od uticaja na svjedoke, kao i da postoji opasnost od težeg narušavanja javnog reda i mira.

Sudija Leković je taj predlog odbacila, sagledavajući da je Laković otac dvoje maloljetne djece, stalno nastanjen u Baru i zaposlen u MUP-u i da se odmah odazvao policiji na poziv da da izjavu.

Pri tome, ističu sagovornici "Vijesti" bliski istrazi, od strane sudije ocijenjeno je i da nema mjesta strahu od uticaja na svjedoke, jer u ovom slučaju postoje materijalni dokazi, niti da ima opasnosti od eventualnog narušavanja javnog reda i mira.

Lakoviću je tužilac odredio zadržavanje u policiji u trajanju do 48 časova nakon saslušavanja u noći između srijede i četvrtka.

Prema nezvaničnim saznanjima, Laković je pred istražnim organima negirao da je počinio pronevjeru.

Kako je saopštila Uprava policije, on se sumnjiči da je, u za sada tačno neutvrđenom periodu, u prvoj polovini 2010. godine protivpravno prisvojio novac u iznosu od oko 112.000 eura, koji mu je povjeren u službi na čuvanje.

Taj novac je u prethodnom periodu, uz potvrde, privremeno oduzet prilikom obrade tri policijska predmeta.

"Postupajući po zahtjevu tužilaštva da se sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici dostavi privremeno oduzeti novac u jednom predmetu, konstatovano je da se novac privremeno oduzet u tom predmetu, kao i novac privremeno oduzet u još dva predmeta, ne nalazi u prostorijama Centra bezbjednosti Bar”, saopštila je policija.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je nakon primopredaje novca, Laković prilikom napuštanja svog službeničkog mjesta, nije predao novac koji je privremeno oduzet prilikom obrade tri predmeta, a koji mu je bio povjeren u službi na čuvanje.

Laković za “Vijesti” nije želio da komentariše navode policije.

Bonus video: