Potvrđena presuda okrivljenima u slučaju "Jadranska straža"

Tokom sudskog procesa, optuženi su svjedočili da su četvorica mladića “izgledali kao mafijaška vojska”
415 pregleda 0 komentar(a)
Jadranska straža, Foto: Vuk Lajović
Jadranska straža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.11.2013. 10:41h

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu Višeg sud u Podgorici četvorici okrivljenih u predmetu "Jadranska straža" u kojem se desilo dvostruko ubistvo Vladimira Rakočevića i Adalberta Šuta, ukrajinskog državljanina, potvrdila je "Vijestima" Milena Đaletić, samostalni namještenik za odnose sa javnošću podgoričkog Višegh suda.

Okrivljeni Dragan Zindović, Radojica Zeković, Rajko Knežević i Aleksandar Zečević osuđeni su na po 17 godina zatvora presudom koji je izreklo krivično vijeće sudije Dragoja Jovića.

Presudom Višeg suda koju je izreklo vijeće sudije Mušike Dujovića u avgustu 2010. godine, Zindović, Zeković, Zečević i Knežević, osuđeni su na po 17 godina zbog ubistva Rakočevića i ukrajinskog državljanina Šuta i ranjavanja Jankovića. Oni su, prema optužnici oko 18 sati toga dana, nakon što su po prethodnom dogovoru Rakočević, Šut i Jankovići ušli u baštu “Jadranske straže”, iz pripremljenog oružja, tri pištolja i revolvera, prema njima ispalili više hitaca. Nakon žalbe advokata odbrane, Apelacioni sud ukinuo je presudu i proces je krenuo iznova.

Tokom sudskog procesa, optuženi su svjedočili da su četvorica mladića “izgledali kao mafijaška vojska” kada su ušli u restoran, te da su toga dana ruke držali za pojasom.

Prema nalazu vještaka, u vrijeme kada se u bašti budvanskog restorana “Jadranska straža” dogodilo dvostruko ubistvo, Zindović je bio bitno smanjeno uračunljiv. Tim vještaka je u nalazu naveo da se Zindović tada nalazio u stanju afekta, straha, razdražljivosti i bijesa jakog intenziteta i da je bio u stanju privremene duševne poremećenosti. Prema tom nalazu, nije bio sposoban da upravlja svojim postupcima.

Bonus video: