Napadnut sin Andrije Mandića

Za napad na I.M. i M.B. policija sumnjiči osamnaestogodišnje Šeka Bešlića i Mladena Đuričkovića, godinu mlađe I.N i E.K. i šesnaestogodišnjeg I.T.
103 pregleda 52 komentar(a)
Ekonomska škola, Foto: Boris Pejović
Ekonomska škola, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.11.2013. 23:47h

Sina lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića, maloljetnog I.M. (16) i njegovog godinu starijeg prijatelja M.B. napala je juče u Podgorici, u blizini Srednje ekonomske škole, grupa mladića.

Za napad na I.M. i M.B. policija sumnjiči osamnaestogodišnje Šeka Bešlića i Mladena Đuričkovića, godinu mlađe I.N i E.K. i šesnaestogodišnjeg I.T, protiv kojih će i podnijeti prekršajne prijave. Inspektori sumnjaju da su njih petorica, oko 14,30 časova, kod ograde Ekonomske škole prišli učenicima I.M. i M.B, namjeravajući da ih fizički napadnu.

“Prvo je E.K, kako se sumnja, zadao udarac I.M. otvorenom šakom u predjelu lica. Nakon toga su, sumnja se, I.N, I.T. i M.Đ. takođe fizički napali I.M, zadajući mu po jedan udarac otvorenom šakom u predjelu glave, dok je Š.B. zadao udarac otvorenom šakom M.B”, saopštili su iz policije, dodajući da su napadači nakon toga pobjegli.

Podgoričkom centru bezbjednosti tuča je prijavljena sat kasnije, a kada su inspektori došli do Ekonomske škole zatekli su I.M. i E.K. sa majkama, koje su, rečeno je “Vijestima” iz UP, odbile ljekarsku pomoć i podnošenje prijave.

Uprkos tome što su pretučeni srednjoškolci odbili da kažu inspektorima ko su mladići koji su ih napali, tvrdeći da ni ne znaju o kome se radi, policija je vrlo brzo identifikovala pet mladića i od njih uzela izjave. Osnovni državni tužilac u Podgorici i njegov kolega za maloljetnike izjasnili su se da u tom slučaju nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Mandićevom sinu, I.M. u podgoričkom sudu sudi se zbog pokušaja ubistva učenika Ekonomske škole D.R. (17), počinjenog u februaru.

Bonus video: