Priča o legendama

Knjiga je nastala iz serijala koji se emitovao na sarajevskoj televiziji Hayat, a u kome je autor komunicirao sa sportskim legendama, koje su pričale o svojim karijerama
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.11.2013. 21:08h

Poznati bosanskohercegovački sportski novinar Muhamed Bikić napisao je knjigu “Sportskivremeplov.ba”, koju je promovisao u Sarajevu, Bugojnu, Brezi, Mostaru i Zenici.

Sada je odlučio da promociju nastavi van granica svoje zemlje, a prva stanica na tom putu biće Crna Gora.

Sjutra od 18 sati u “Centru kulture” u Plavu biće riječi o knjizi, koja govori o legendama bosanskohercegovačkog sporta, velikanima koji su svojim uspjesima obilježili sportsku istoriju naših prostora, proslavljajući BiH i nekadašnju zajedničku državu širom svijeta.

U Bikićevoj knjizi su i priče o nekoliko sportista koji su porijeklom iz Crne Gore, a čija sportska karijera se veže za Bosnu i Hercegovinu. U pitanju su Refik Šabanadžović, Džemaludin Mušović, Fuad Muzurović, Adnan Međedović, Bogdan Tanjević..., koji su besprijekornim sportskim karijerama stekli ugled širom svijeta.

Dolazak na promociju najavili su gosti iz javnog života Crne Gore, kao i mnogi sportski i kulturni radnici.

Knjiga je nastala iz serijala koji se emitovao na sarajevskoj televiziji Hayat, a u kome je autor komunicirao sa sportskim legendama, koje su pričale o svojim karijerama.

Bikić je pravnik i magistar sporta, dugogodišnji sportski novinar i urednik, koji je karijeru proveo u Dnevnom avazu, Sportu, Ljiljanu, televiziji Hayat, televiziji Sarajevo, a trenutno je saradnik Oslobođenja.

Bonus video: