Knežević se žalio na odluku Višeg suda

SDT je tražio pritvor za poslanika DF-a koji je odbio da dostavi podatke o sudiji koji mu je, kako je tvrdio, ponudio da mu za deset hiljada eura ukine presudu zbog napada na policajca
76 pregleda 1 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.07.2018. 11:07h

Jedan od lidera Demorkatskog fronta i poslanik tog političkog saveza u Skupštini Crne Gore, Milan Knežević, podnio je žalbu Apelacionom sudu na odluku Vijeća Višeg suda Podgorici da prihvati žalbu Specijalnog državnog tužilaštva, čime mu je potvrđena kazna do dva mjeseca zatvora.

SDT je tražio pritvor jer je Knežević odbio da dostavi podatke o sudiji koji mu je, kako je tvrdio, ponudio da mu za deset hiljada eura ukine presudu zbog napada na policajca.

Kneževićev advokat Dušan Radosavljević ističe u žalbi da od početka postupka pred SDT, kao i u više postupaka pred Višim sudom, a koji se odnose na isti predmet, njemu i klijentu nije omogućeno da se upoznaju sa spisima.

"Gotovo je nevjerovatno da Milan Knežević i njegov advokat ne posjeduju: zapisnike koji su sačinjeni pred SDT, predlog SDT da se Milan Knežević novčano kazni, Rješenje sudije za istragu kojim je odbijen predlog SDT, žalbu SDT na osnovu koje je preinačeno rješenje sudije za istragu. Milošću suda ipak dobijamo rješenje Višeg suda u Podgorici, a kasnije i rješenje Apelacionog suda Crne Gore. Iz ovog prvog rješenja naslućujemo motive i argumente, kako SDT, tako i suda", stoji u žalbi.

Ne posjeduju, niti su ikad vidjeli, kako navodi Radosavljević, predlog SDT da se odredi stavljanje u zatvor, rješenje sudije za istragu kojim taj predlog odbija ili žalbu SDT na to rješenje.

"Dobijamo, odnosno samo moj klijent, jer sud nije našao za shodno da je punomoćniku potrebno dostaviti rješenje, ovo žalbeno rješenje kojim se Milan Knežević želi poslati u zatvor", stoji u žalbi upućenoj Apelacionom sudu.

Sve navedeno, smatra Radosavljević, ukazuje na apsolutno odustvo principa jednakosti: "U jednom postupku koji dobija zastrašujuće razmjere samovolje se ignorišu osnovna ljudska i građanska prava".

Bonus video: