ubistvo gojačanina

Svjedok: Nisam vidio kad je Bujić pucao, ali sam vidio da drži pištolj

"Dok sam ja namještao pikado, čuo sam pet pucnjeva. Kada sam se okrenuo, vidio sam da je Ljubo padao. Bujić je bio na metar od njega i držao je pištolj u ruci"
104 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 23:18h

Baranin Bogdan R. Bogdanović, kazao je danas u Višem sudu u Podgorici, da nije vidio momenat kad Šćepan Bujić puca u braću Gojačanin, ali da je optuženog, nakon što je čuo pucnje, ugledao s pištoljem u ruci.

Bogdanović je to kazao svjedočeći u nastavku suđenja Bujiću, za ubistvo Ljubomira i Dejana Gojačanina. Bujić je optužen da je 15. februara ubio braću u bilijar klubu u centru Bara.

Pred krivičnim vijećem sutkinje Vesne Pean, Bogdanović je izjavio da su on i Ljubo Gojačanin – Buco, u bilijar klub stigli oko 20 sati.

Bujić

“Bilo je puno gostiju u lokalu. Našli smo mjesto i stali smo na ulazu u šank. Nakon 10-ak minuta došao je Dejan Gojačanin sa drugom Emilom. Potom me Ljubo pitao hoću li da igram pikado. Pristao sam i krenuli smo prema aparatu. Prošli smo pred stola za kojim su sjedjeli Šćepan Bujić, Nikola Vujović, Nikola Đurović. Javio sam se svoj trojici i nastavio dalje. Ljubo je već tada stavljao žetone za pikado, a zatim je rekao da ide da im se javi. Sjeo je za njihov sto ili na naslon stolice. Razgovarali su nešto, nije mi djelovalo da se svađaju. Dok sam ja namještao pikado, čuo sam pet pucnjeva. Kada sam se okrenuo, vidio sam da je Ljubo padao. Bujić je bio na metar od njega i držao je pištolj u ruci, a zatim je izašao iz lokala”, kazao je svjedok.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" za 12. novembar