Herceg Novi: Trinaesti Guitar art summer fest od 15. do 20 avgusta

“Prvi put dovodimo umjetnike iz daleke Koreje, mistika Azije interpretirana jazz motivima je sastavni dio egzotičnog programa Youn Woo Park Tria (gitara, kontrabas i perkusije)”, najavio je Radojković
175 pregleda 0 komentar(a)
Guitar Art Summer FEST, Foto: Guitar Art festival
Guitar Art Summer FEST, Foto: Guitar Art festival
Ažurirano: 30.07.2018. 07:53h

Guitar art summer fest, koji će se u Herceg Novom biti održan od 15. do 20. avgusta objedinjuje različite ukuse.

“Koncertni program je koncipiran tako da svako može da izabere svoj omiljen koncert. Ovaj muzički festival postao je neizostavan dio hercegnovskog ljeta. Zato je naša obaveza i zadovoljstvo da izborom kvalitetnog programa svake godine opravdamo očekivanje naše divne tradicionalne publike, ali i pridobijemo novu.I za najveće muzičke sladokusce pripremili smo delikatesan program!”, kazao je direktor Festivala Boško Radojković.

Za šest dana trajanja muzičke umjetničke smotre biće održano sedam koncerata, majstorske radionice, predavanja i promocije, Guitar visual art i Guitar art Midnight café club.

“Festival će otvoriti Peter Giran & Anima Musicae kamerni orkestar (klasična gitara & gudački orkestar iz Budimpešte, Mađarska). Čarolijom baroka i neizostavnog Vivaldija, duh Venecije će na žicama gitare i violina preletjeti Jadran do Hercegnovskog starog grada i trga od muzike”, kazao je Radojković.

“Prvi put dovodimo umjetnike iz daleke Koreje, mistika Azije interpretirana jazz motivima je sastavni dio egzotičnog programa Youn Woo Park Tria (gitara, kontrabas i perkusije)”, najavio je Radojković.

Vječni klasični dijalog flaute i gitarskih harmonija, publika će čuti na koncertu dua - Linde Chatterton & Maje Radovanlija iz Sjedinjenih Američkih Država, a za one koji ipak više preferiraju domaće ukuse i grčku rebetiku - koncert fantastičnog Georgios Georgopoulos kvarteta iz Soluna.

“Pronađite pero, sredite frizure, obucite odjeću inspirisanu dvadesetim i posjetite najveću Gatsby Swing žurku ovog ljeta na Jadranu, koja će se uz SWINGROWERS ansambl iz Italije održati na Kanli Kuli”, poručio je Radojković.

Bojan Ivanovski Jobby će dočarati magiju fingerstyle umijeća akustične gitare i rock & rolla.

Na zatvaranju će nastupiti Georgios Georgopoulos kvartet, festival će privesti kraju jedan od najvećih svjetskih autoriteta klasične gitare - Dušan Bogdanović, na koncertu Gitarskih integracija uz najtalentovanije mlade gitariste Crne Gore. Svi koncerti, osim Swingrowers biće održani na Trgu od muzike (Trg Mića Pavlovića) u Starom gradu i besplatni su.

U pratećem program Guitar visual art u galeriji Sue Ryder, biće upriličen performans “Vrijeme drveća” Izabele Matoš.

Sekretarka sekretarijata za kulturu i obrazovanje u Opštini Herceg Novi Ana Zambelić Pištalo, na konferenciji za novinare, istakla je da je festival opravdao velika očekivanja, a Natalija Terzić iz TO Herceg Novi je, uz konstataciju da je to jedan od mlađih festival u gradu, izrazila uvjerenje da će u program podjednako uživati i domaćini i turisti.

Festival će ove godine koštati 53 hiljade eura, od čega je Opština obezbijedila pola novca, a ostalo sponzori.

Bonus video: