Vučuroviću mjesec dana pritvora: Opasnost od bjekstva i uticaja na svjedoke

Vučurović je u utorak uhapšen na beogradskom aerodromu
74 pregleda 9 komentar(a)
Panto Vučurović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Panto Vučurović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.11.2013. 14:14h

Biznismenu Pantu Vučuroviću iz Herceg Novog Osnovni sud u Čačku je odredio pritvor u trajanju od 30 dana, zbog opasnosti da će uticati na svjedoke i opasnosti od bjekstva.

Vučurović je u utorak uhapšen na beogradskom aerodromu, zbog sumnje da je nenamjenskim korišćenjem kredita "Agrobanke'' pribavio protivpravnu korist od 2,4 miliona eura.

Po zahtjevu Višeg javnog tužilaštva u Čačku potom je priveden u stanicu policije u tom gradu. Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Policijska uprava u Vranju, u nastavku akcije na otkrivanju zloupotreba vezanih za poslovanje "Agrobanke", uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica i nanijeli štetu "Agrobanci" od dva miliona i 400 hiljada eura.

Vukašin Šimrak advokat Vučurovića je za "Vijesti" kazao da “krivično djelo, koje se Vučureviću stavlja na teret predstavlja okolnosti koje su uobičajene u privrednom poslovanju odnosno u zaključivanju pravnih poslova između privrednih subjekata i banaka, kada je riječ o kreditnim aražmanima.”

Šimrak objašnjava da zbog otvaranja stečaja Vučurović nije bio u mogućnosti više da vraća kredit, “ što je klasičan građansko pravni odnos, koji se razrješava u stečajnom postupku u skladu sa Zakonom o stečaju.

Šimrak je uvjeren da je pritvor Vučuroviću odredjen zbog “pritiska javnosti u vezi sa ukupnom aferom “Agrobanke”, odnosno postupka koji se vodi kod Specijalnog tužioca u Beogradu, protiv rukovodstva te banke”. Šimrak navodi da će krivičnom vanraspravnom vijeću suda u Čačku danas uložiti žalbu na rješenje o određivanju pritvora, koje je dužno donijeti odluku u roku od 48 sati.

Bonus video: