Državljanin CG uhapšen u Španiji: Lažnim karticama krao novac sa bankomata

Državljanin Crne Gore došao i skinuo čitač sa namjerom da ga postavi na drugi bankomat
60 pregleda 5 komentar(a)
bankomat, Foto: Zoran Đurić
bankomat, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.11.2013. 12:27h

Dvije osobe koje je španska policija indentifikovala kao 40-godišnju Bosanku i šest godina mlađeg državljanina Crne Gore, osumnjičeni su da su ukrali blizu 12.000 hiljada eura u Valensiji putem "skiminga", odnosno krađe podataka sa bankomata

Njih dvoje su, navode španski mediji, članovi dobro organizovane evropske mreže kriminalaca koji na ovaj način dolaze do većih suma novca. Zahvaljujući dobro uhodanoj šemi pratnje, snimanju lozinki preko lažnih čitača kartice i mikrokamera, njih dvoje su prevarili nekoliko desetina građana navedenog španskog grada, piše "Klix.ba".

Sa bankomata su uzimali iznose od 150 do 600 eura. Kako bi što brže profitirali, koristili su jedan od najčešće korištenih bankomata u Valensiji. Međutim, jedan od policajaca koji je došao da podigne novac na bankomatu banke Santander, uočio je mehanizam za snimanje, nakon čega je i policija montirala svoj mehanizam za nadgledanje.

Ovaj potez urodio je plodom samo nekoliko sati kasnije, nakon što je 34-godišnji državljanin Crne Gore došao i skinuo čitač sa namjerom da ga postavi na drugi bankomat.

Naravno, španska policija je odmah reagovala i uhapsila ga.

Dan kasnije, u jednom tamošnjem hostelu uhapsili su i 40-godišnju Bosanku dok je pomoću laptopa pratila aktivnosti na bankomatima.

Njih dvoje optuženi su za 21 slučaj kršenja zakona i krađe 12.000 eura.

Kako se navodi, crnogorski državljanin je odranije poznat policiji.

Bonus video: