Suđenje Aleksandru Raduloviću: Rado viđen gost odnio 70.000 eura?

“Veče uoči krađe, Alensandar je došao da moli Dušana da idu ujutro idu Podgoricu..."
139 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Radulović, Foto: Jadranka Ćetković
Aleksandar Radulović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 08.11.2013. 15:50h

Mojkovčanka Dušanka Medojević, izjavila je juče u bjelopoljskom Osnovnom sudu da Aleksandar Radulović u njihovoj porodičnoj kući bio najdraži gost i da niko od njih nije slutio da će ih na kraju opljačkati.

Podgoričanin Radulović uhapšen je krajem jula zbog sumnje da je prijatelju Dušanu Medojeviću iz kuće ukrao oko 70.000 eura.

On je, prema optužnici, pod prijetnjom natjerao maloljetnika da svom stricu Medojeviću, ukrade ključeve od kuće i preda ih njegovom prijatelju Ajdinu Ajdiniju koji ih je kopirao.

“Veče uoči krađe, Alensandar je došao da moli Dušana da idu ujutro idu Podgoricu, da mu bude svjedok kod jednog čovjeka, koji navodno treba da mu vrati 40.000 eura. Ukupno nam je dugovao 80.000 i pričao je kako je prodao poslovni prostor i da će nam dati prvu ratu... Bio nam je veliki prijatelj i nikada niko nije sumnjao u njega“, ispričala je Dušanka.

Rekla je da se šokirala kada je sjutra došla s posla - vidjela da nema 12 000 eura, koje su krili u električnom šporetu i radnom stolu, a zatim i da je neko ukrao 50.000 švajcarskih franaka iz pokvarenog zamrzivača.

Dušanka, kao i ostali svjedoci juče saslušani, potvdila je da njen suprug nije nikada davao novac pod kamatu, kako je to na suđenju ranije tvrdio optuženi Radulović. To u istrazi nikada nije pomenuo.

“Mnogima smo pomagali i posuđivali novac u nevolji, ali kamata je za nas veliki grijeh", kazala je Dušanka

“Mnogima smo pomagali i posuđivali novac u nevolji, ali kamata je za nas veliki grijeh. Već je 23 godine od kada sam ostala bez posla u konfekciji 'Jedintvo' i dan mi sviće i smrkava se na pijaci, gdje imam tezgu i prodajem robu“, kazala je Dušanka.

Potom se okrenula raduloviću i rekla mu: “Sram te bilo, mene si došao da opljačkaš“.

Njen suprug Dušan, ispričao je da ga je Aleksandar pozvao da idu u Podgoricu zbog navodne kupovine lokala, a ustvari da bi ga odvukao iz kuće i opljačkao.

I on je rekao da nije sumnjao da će Radulović biti spreman da uradi tako nešto.

Suđenje se nastavlja 11. decembra.

Bonus video: