Budvanska rivijera poražena od Pari voleja

Nakon pobjeda protiv Jihostroja i Rešovije, izabranici Siniše Reljića su izgubili večeras u Parizu od Pari voleja 3:0, u utakmici 3. kola grupe C
0 komentar(a)
Marko Bojić, Foto: Cev.lu
Marko Bojić, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 07.11.2013. 21:22h

Nakon dvije pobjede, stigao je i prvi poraz, i to sa nulom - Budvanska rivijera je večeras imala “pomračenje” u Gradu svjetlosti, pa je sa prvog pala na treće mjesto u grupi C. Poraz od Pari voleja (27:25, 25:16, 25:19) ne spada u kategoriju iznenađenja, naprotiv.

Ali, nakon dvije sjajne partije i trijumfa protiv češkog Jihostroja i naročito poljske Rešovije, protiv vicešampiona Francuske se, ipak, očekivalo bolje izdanje izabranika Siniše Reljića.

Dobro odigran već dio prvog seta, uz slabu završnicu, ipak je bilo premalo da se iz Pariza donese povoljan rezultat, koji je crnogorskom šampionu mogao otvoriti vrata drugog kruga već na polovini takmičenja u grupi.

Međutim, sa pet bodova iz prva tri kola, Budvani mogu biti zadovoljni, i dalje su u igri za prolaz, posebno što će u decembru, kada se nastavlja Liga šampiona, dva od tri meča igrati kod kuće, i gostovati otpisanom Jihostroju.

"Odigrali smo ispod nivoa u odnosu na protekla dva meča. Pariz je igrao dosta disciplinovano, odgovorno, praktično bez greške, dok mi nijesmo bili pravi. Iako smo pretrpjeli ubjedljiv poraz ima još dosta da se igra, svakako da se nalazimo u dobroj situaciji. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za narednu utakmicu i siguran sam da ovu ekipu možemo da savladamo na našem terenu", rekao je kapiten Budvana Milan Marković.

Pogled na statistiku dovoljno govori da je Rivijera podbacila u svim elementima, a večeras nije imala ni posebno raspoloženog pojedinca.

Sa druge strane, skoro nezaustavljivi su bili Ivović sa čak 88 posto realizacije napada i posljednje pojačanje na korekciji, Sidibe (64%).

Meč je počela standarna postava, tehničar Falaski, primači Ćaćić i Marko Bojić, srednji blokeri Marković i Šuljagić, korektor Minić, te libero Rašović. Vujović je zamijenio Falaskije na 12:4 u drugom setu, i ostao u igri do 19:13 u trećem kada se Italijan vratio na teren. Milivojević je zamijenio Ćaćića u drugom setu na 6:2 (Ćaćić se vratio na početku trećeg), a u igru je, kao taktička izmjena na bloku, u prvom setu ulazio još samo Slobodan Bojić.

Budvani su dobro počeli meč, poveli su 6:4, a nakon prvog tehničkog tajm-auta i 12:9. Iako je domaćin uhvatio priključak odmah na 12:12, gosti su tri poena prednosti ponovo stekli na 19:16 (tri greške domaćina), kada se činilo da imaju set u džepu.

Ali, Pari volej je izjednačio na 20:20, Budvani su vodili i 23:22, da bi Francuzi prvi stigli do set lopte na 24:23. Marko Bojić je anulirao tu prednost domaćina, ali je na 27:26, nakon neuspjelog prvog napada Ćaćića, za Pari volej Sidibe realizovao kontru za vođstvo od 1:0.

To je bio i prelomni momenat meča, jer Budvani u nastavku nijesu ličili na sebe. Serijom 8:0, Pari Volej je početkom drugog seta stigao do velikih 9:2, i rutinski priveo set kraju.

Ni u trećem setu nije bilo velike dileme, Pari volej je na prvom tehničkom tajm-autu imao tri poena prednosti (8:5), do 16:13 su gosti držali kakav-takav priključak, ali se onda domaćin odlijepio na 20:13 i otklonio sve dileme.

U narednom kolu, 5. decembra, Budvanska rivijera ponovo igra sa Pari volejom, ali u Budvi.

Bonus video: