Armin Osmanagić ostaje na slobodi

Osmanagić i njegova supruga osumnjičeni su za pranje novca stečenim ilegalnim četvorogodišnjem organizovanjem igara na sreću u automat klubu u Baru
96 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 07.11.2013. 15:20h

VIjeće Višeg suda u Podgorici odlučilo je da ne određuje pritvor Arminu Osmanagiću zvanom Muša, čime je potvrđena odluka sudije za istragu Miroslava Bašovića.

Bašović je detaljno obrazložio zašto je čvrstog stava da Osmanagić treba da se brani sa slobode, a razloge koje je tužilac iznio u žalbi okarakterisao je kao paušalne, iluzorne i kao stvar percepcije.

Bašović je u rješenju konstatovao da je Vijeću pametnije bilo da preinači njegovu odluku, nego da mu je vraća na ponovno odlučivanje.

"Smatram da je bilo cjelishodnije eventualno preinačiti rješenje sudije za istragu i tako smanjiti eventualnu štetu koju je sudija nanio ovom postupku odbijanjem predloga za određivanje pritvora”.

Osmanagić i njegova supruga Ljiljana Bigović Osmanagić, osumnjičeni su za pranje novca stečenim ilegalnim četvorogodišnjem organizovanjem igara na sreću u automat klubu u Baru.

Bonus video: