Hamilton osvojio Mađarsku i na ljetnju pauzu otišao sa plus 24

Crni Biser je dominantno pobijedio na Velikoj nagradi Mađarske i za sedam bodova uvećao prednost nad Sebastijanom Fetelom, koji je drugi prošao kroz cilj
1 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.07.2018. 15:06h

Na ljetnju pauzu, dugu četiri sedmice, Luis Hamilton odlazi sa najvećom razlikom u odnosu na najvećeg konkurenta Sebastijana Fetela - 24 poena.

Crni Biser je dominantno pobijedio na Velikoj nagradi Mađarske i za sedam bodova uvećao prednost nad Njemcem, koji je drugi prošao kroz cilj.

Razlika je mogla da bude i veća, jer je Valteri Botas do četiri kruga prije kraja držao 2. mjesto, ali su mu tada gume počele da proklizavaju, što su iskoristili Fetel i Kimi Raikonen da zauzmu preostale dvije stepenice na pobjedničkom postolju.

Botas je na kraju kroz cilj prošao tek kao peti, jer ga je pretekao i Danijel Rikardo. Finac je nakratko vratio 4. mjesto, ali je dobio naređenje iz boksa Mercedesa da propusti Australijanca, jer bi bio kažnjen da to nije uradio, zbog toga što je bio kriv za blagi sudar.

Nije se Botas sudario samo sa asom Red Bula, već i sa Fetelom, ali srećom nije bilo posljedica...

Na jednoj od najtežih staza za obilaženje, Hamilton je u sunčanoj Budimpešti rutinski sačuvao pol-poziciju, koju je dan ranije osvojio po izuzetno jakom pljusku.

Sa tim je završio više od pola posla, jer je nakon toga bio neuhvatljiv za rivale. Fetel je, doduše, vodio, ali samo zato što je kasnije otišao na zamjenu pneumatika...

A baš je promjena guma mogla da ga košta boljeg plasmana, jer su mehaničari Ferarija loše odradili posao i dozvolili Botasu da ga pretekne. SRećom po njih, Finac u finišu nije baš najbolje vladao bolidom...

Naredna trka se vozi 26. avgusta u Spa Frankoršanu za Veliku nagradu Belgije.

Bonus video: