"Ratovi zvijezda": Traži se dvije glavne uloge za nastavak

Poziv na otvorene audicije za jedan od "najiščekivanijih holilvudskih hitova" prvo je bio javno upućen na Tviteru
4 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2013. 21:26h

Prema saznanjima BBC-a za dvije glavne uloge u nastavku filmskog serijala "Ratovi zvijezda: Epizoda VII", krajem ove sedmice bi trebalo da budu organizovane otvorene audicije u Londonu, Dablinu i Glazgovu i Bristolu.

Prema informacijama koje je objavo BBC, audicije su organizovane za dvije glavne uloge, a likovi se opisuju kao "inteligentna i snažna tinejdžerka koja je ostala bez roditelja i pametni dječak u kasnom tinejdžerskom dobu ili svojim ranim dvadesetim godinama".

Poziv na otvorene audicije za jedan od "najiščekivanijih holilvudskih hitova" prvo je bio javno upućen na Tviteru, kada je "krenula svjetska potraga za tumačima glavnih uloga u Diznijevom novom filmu".

Kompanija "Dizni" je kupila "Lukasfilm" i prava na snimanje nastavaka najpopularnijeg naučno-fantastičnog serijala u oktobru 2012. godine, a ove vijesti niko u "Lukasfilmu" nije htio da komentariše. Međutim, kako je saznao BBC, imena likova iz filma za koji se organizuju audicije su dobila nazive koja nisu naučnofantastična, kako se ne bi otkrilo da je u pitanju testiranje za novu epizodu "Ratova zvijezda".

Široka priroda likova se opisuje kao potpuno ista kao kod prvih informacija koje su procurile ranije ove godine prilikom početka priprema za izbor glumaca.

Iako je prilično neuobičajeno da se za ovako uspješnu filmsku franšizu organizuju potpuno otvorene audicije, u "Ratovima zvijezda" su ranije dodjeljivane neke od glavnih uloga malo manje poznatim glumcima praktično od samog početka, kada je glavnu ulogu Luka Skajvokera dobio javnosti skoro nepoznati Mark Hamil.

U ostalim filmskim ostvarenjima i serijalima malo manje poznati glumci su po pravilu dobijali značajne uloge, kao što je to bio slučaj sa nekim od kasnijih filmova o Hariju Poteru.

Režiser Džej Džej Abrams, koji je ujedno i koscenarista filma, neće prisusutvovati otvorenim audicijama za izbor glumaca koje će početi 9. novembra u Bristolu. Umjesto toga, kandidati koji se budu prijavili na audiciju, nakratko će se upoznati sa filmskom ekipom, a na audiciju će moći da se prijave kandidatkinje starije od 16 i kandidati stariji od 18 godina.

Snimanje "Ratova zvijezda: Epizoda VII" trebalo bi da počne u Pajnvud studijima u proljeće 2014. godine, a premijera filma se očekuje u toku 2015. godine.

Galerija

Bonus video: