Interpol: Jedna osobe izručena Srbiji, tri Crnoj Gori

"Iz Srbije u Crnu Goru ekstradiran je državljanin Crne Gore, Saša Radojević (37) iz Bijelog Polja"
274 pregleda 3 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.11.2013. 18:01h

Interpol je u utorak izručio jednu osobu Srbiji, a tri osobe su prebačene iz Srbije u Crnu Goru.

Srpski državljanin B.V. (40), rođen u Varšavi je izručen zbog postupka koji se protiv njega u beogradskom Višem sudu zbog sumnje da je proizvodio, držao i prodavao drogu.

"Iz Srbije u Crnu Goru ekstradiran je državljanin Crne Gore, Saša Radojević (37) iz Bijelog Polja, kojeg je NCB Interpol Podgorica potraživao radi izdržavanja kazni zatvora po trinaest osnova, koje su mu izrečene zbog krivičnih djela počinjenih na teritoriji Crne Gore, u ukupnom trajanju od 64 mjeseca", navodi se u policijskom saopštenju.

U Crnu Gore je prebačen i Pljevljak Radovan Laketić (32) koji je u Beogradu 2010. osuđen na 10 godina zatvora. Krajem avgusta ove godine je ta presuda priznata u Višem sudu u Bijelom Polju, a Laketić je osuđen zbog proizvodnje i prodaje droge.

Nikšićanin Srđan Nedić, koji je u Višem sudu u Zrenjaninu u oktrobru 2012. osuđen na skoro 15 godina zatvora, je takođe prebačen u Crnu Goru.

"Ta presuda je priznata presudom Višeg suda u Podgorici od 13. avgusta 2013. godine, koja mu je izrečena zbog počinjenih krivičnih djela ubistvo i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Osim toga, NCB Interpol Podgorica takođe potražuje Nedića, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od četiri godine i dva mjeseca, na koju je 2004. godine osuđen presudom Višeg suda u Podgorici zbog počinjenog krivičnog djela razbojništvo", dodaje se u saopštenju.

Radojević, Laketić i Nedić su, po preuzimanju, sprovedeni u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

Bonus video: