Crna Gora izručila Hrvatskoj osuđenog za krijumčarenje kokaina

NCB Interpol Zagreb potraživao je Verča radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od četiri godine
95 pregleda 0 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.11.2013. 17:48h

Službenici NCB Interpol Podgorica su iz Crne Gore u Republiku Hrvatsku ekstradirali državljanina Republike Srbije, Miladina Verča (47) iz Sombora.

NCB Interpol Zagreb potraživao je Verča radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od četiri godine, koja mu je izrečena presudom Vrhovnog suda Republike Hrvatske 8. aprila 2011. godine kojom je u dijelu visine kazne zatvora izmijenjena presuda Županijskog suda u Rijeci od 11. juna 2010. godine, zbog počinjenog krivičnog djela zloupotreba opojnih droga iz KZ Republike Hrvatske.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, Miladin Verč je osuđen na navedenu kaznu zatvora jer je, kako je presuđeno, u periodu od 1. januara do 5. jula 2007. godine u Hrvatskoj, Srbiji i Peruu, zajedno sa još nekoliko osoba, krijumčario kokain na međunarodnom nivou, na način što je zajedno sa saučesnicima finansirao i organizovao mrežu preprodavaca, kurira i dilera ove opojne droge.

"Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje su, postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Zagreb, ovo lice lišili slobode 11. juna 2013. godine. Viši sud u Bijelom Polju mu je potom odredio ekstradicioni pritvor do izručenja državi koja ga potražuje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: