Pozitivna podnijela krivične prijave zbog kupovine glasova na Cetinju

"Još jednom se dokazuje da DPS zlouptrebljava državne resurse u svrhu ostvarivanja što boljeg izbornog rezultata"
37 komentar(a)
Cetinje, Foto: Facebook
Cetinje, Foto: Facebook
Ažurirano: 06.11.2013. 17:30h

Pozitivna Crna Gora je podnijela krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužiocu i Osnovnom državnom tužiocu na Cetinju, kako je saopšteno, protiv NN lica koja su u period od 5. do 18. oktobra 2012. godine protivpravno omogućili isplatu na ime novčane pomoći ukupan iznos od 23.000 eura za 173 lica uoči parlamentarnih izbora u oktobru 2012.

"Osnovana je sumnja da su na ovaj način kupovani glasovi za DPS za iznos od 50 do 150 eura. Ovo je posebno indikativno iz razloga što su u septembru pomoć primila 23 lica, a u oktobru uoči izbora čak preko 200 lica. Dodatno je sporno što su u septembru evidentirana lica kojima je novac isplaćen, a u oktobru nisu. Na ovaj način vršena je nezakonita isplata licima koji nisu ispunjavali uslove za pomoć, a iz razloga da bi se “kupovali glasovi” za DPS, čime je još jednom potvrđeno da je DPS u kontinuitetu direktno narušavao izbornu volju građana, a što je nedvosmisleno pokazala i afera “Snimak”", navodi se u saopštenju Pozitivne.

Dodaje se da se još jednom dokazuje da DPS zlouptrebljava državne resurse u svrhu ostvarivanja što boljeg izbornog rezultata.

Bonus video: