U Srbiji uhapšen Panto Vučurović

Vučurović je uhapšen zbog sumnje da je nenamjenskim korišćenjem kredita "Agrobanke" pribavio protivpravnu korist u iznosu 2,4 miliona eura
391 pregleda 36 komentar(a)
Panto Vučurović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Panto Vučurović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.11.2013. 12:03h

Vlasnik preduzeća "Pantomarket" iz Herceg Novog Panto Vučurović, uhapšen je sinoć zbog sumnje da je nenamjenskim korišćenjem kredita "Agrobanke" pribavio protivpravnu korist u iznosu 2,4 miliona eura.

Kako prenosi RTS pored Vučurovića uhapšene su još četiri osobe u Vranju zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj i oštetili "Agrobanku" za 2,4 miliona eura.

Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Čačku, pored Vučurovića koji je vlasnik preduzeća "Panto market" i većinski vlasnik povezanih firmi "Živinoprodukt", "Žitopromet", "Pantomarket stočar" i "Panto grup doel" uhapšeni su i odgovorno lice "Živinoprodukta" V. R. ( 1948), sudski vještak B. R. ( 1949), predsjednik kreditnog odbora "Agrobanke" B. P. ( 1954) i član izvršnog odbora "Agrobanke" B. Z. ( 1970).

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i predsjednik Upravnog odbora "Živinoprodukta" N. N. (1967).

Vučuroviću je određena mjera zadržavanja do 48 sati, nakon čega će biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Čačku.

Prema saznanjima "Blica", on je u periodu od decembra 2008. do decembra 2010. kao većinski vlasnik preduzeća "Živinoprodukt" iz Vranjske Banje u "Agrobanci" podigao kratkoročni kredit, koji je trebalo da bude iskorišćen za "podsticanje izvoza i proizvodnju hrane".

Odobrena sredstva, kako se navodi, nisu namjenski potrošena, već su upotrebljena za vraćanje ranije uzetih i dospjelih kreditnih linija koje su koristile firme pod Vučurovićevom neposrednom kontrolom "Kim" iz Ratine kod Kraljeva i čačanska preduzeća "Žitopromet" i "Pantomarket Stočar".

Nezvanično Vučurović je uhapšen na beogradskom aerodromu, nakon čega je po zahtjevu Višeg javnog tužilaštva u Čačku priveden u stanicu policije u tom gradu, gdje mu je određena mjera policijskog zadržavanja.

Bonus video: