za obožavaoce

Džekson otkrio odlomak iz “Hobita“

Džekson je tokom video konferencije odgovarao na pitanje fanova okupljenih u bioskopskim salama u Velingtonu, Njujorku, Los Anđelesu i Londonu
1 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 23:08h

Novozelandski reditelj Piter Džekson predstavio je hiljadama obožavalaca dvadesetominutni odlomak drugog dijela njegove trilogije "Hobit" za koji završava montažu prije predviđenog izlaska filma sredinom decembra.

Džekson je tokom video konferencije odgovarao na pitanje fanova okupljenih u bioskopskim salama u Velingtonu, Njujorku, Los Anđelesu i Londonu, a mnogi od njih su bili prerušeni u ličnosti iz poznatog romana Dž. R. R. Tolkina.

Reditelj je rekao da mu ovaj razgovor sa obožavaocima daje energiju tokom napornog perioda montaže pred izlazak filma "Hobit: Šmaugova pustošenja" 13. decembra.

 "Nismo još završili filim. Sada je stvarno intenzivno", rekao je on u bioskopu Embasi u Velingtonu.

"Juče sam radio do 2 sata ujutro a radio sam cijelu noć tokom vikenda. Ima samo još pet nedjelja a još ima mnogo toga da se uradi. Prema tome simpatično mi je da provedem malo vremena s vama i da čujem vaše komentare", dodao je on.

Gledaoci su mogli da vide izvod od 20 minuta koji je dočekan aplauzom. U tom dijelu se vide scene sa glumicom iz serije “Lost“, Evandželin Lili, koja igra vilu Toriel, kontroverznu ličnost jer ne postoji u Tolkinovom "Hobitu".

Glumica koja je govorila iz Los Anđelesa rekla je da se za ovu ulogu inspirisala Zvončicom iz Petra Pana.

"Zvončica je mala vila, ali čvrsta, sitna je i slatka - ali je žilava. Nije dobro da joj se zamjeriš", dodala je glumica.

Glumac Orlando Blum je rekao da je proživio super trenutke igrajući ulogu vilenjaka Legolasa, deset godina pošto ga je interpretirao u trilogiji "Gospodar prstenova" koju je takođe režirao Piter Džekson.

"I još mogu da uđem u svoj kostim" dodao je on iz Njujorka.

Prvi dio trilogije "Hobit: Neočekivano putovanje" premijerno je prikazan u decembru 2012. godine i zaradio je više od milijardu dolara. Posljednji dio "Hobit: Tamo i opet nazad" trebalo bi da izađe u julu sljedeće godine.

U "Hobitu" pratimo avanture Bilba Baginsa dok pomaže patuljcima da povrate bogatstvo i ugled od zmaja Šmauga. Prema do sada dostupnim podacima proizvodnja trilogije koštala je 561 milion dolara (416 miliona eura).

Džekson je prethodno snimio i trilogiju "Gospodar prstenova", takođe po Tolkinovom romanu, u kojoj je opisano šta se u Srednjoj zemlji dešavalo poslije "Hobita". Za "Povratak kralja", treći dio "Gospodara prstenova", Džekson je 2003. godine dobio Oskara. Obje trilogije snimljene su na Novom Zelandu.