Marko Milačić priveden zbog "Marša protiv mafije"

"Sramota, dok kriminalci šetaju slobodno - ruku pod ruku sa vrhom vlasti, policija i institucije hapse i privode ljude koji na to ukazuju"
42 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2013. 12:59h

Novinar Marko Milačić priveden je jutros po nalogu sutkinje sa Cetinja Nade Peković zbog organizovanja "Marša protiv mafije".

Kako je Miliačić u poruci napisao "Vijestima", policija ga privodi na suđenje u cetinjski sud.

"Sramota, dok kriminalci šetaju slobodno - ruku pod ruku sa vrhom vlasti, policija i institucije hapse i privode ljude koji na to ukazuju. Nijesam ovdje ja u pitanju. Ovim šalju poruku svima koji su slobodarski marširali od Podgorice do Cetinja. Brzo će doći dan kada če oni biti privođeni", napisao je Milačić.

Milačić je u više navrata odbijao da se odazove pozivu za suđenje na Cetinju, gdje mu se sudi zbog navodnih povreda Zakona o javnim okupljanjima.

Policija Milačića tereti da je ugrozio bezbjednost saobraćaja, učesnika marša, kao i zbog remećenja javnog reda i mira ispred Vladinog doma na Cetinju.

Sa "marša protiv mafije"

On se tereti i da u vremenu od 17 do 21, kao organizator javnog okupljanja ispred Vladinog doma, nije obezbijedio 30 redara, “na šta se obavezao prilikom podnošenja prijave za održavanje javnog okupljanja rukovodiocu spostave Cetinje. U prijavi stoji da nije imao nijedno lice sa oznakom “redar””.

Milačić je ranije na svojoj Fejsbuk stranici napisao da neće ići na novo ročište i postavio fotografiju iscijepanog poziva Područnog organa za prekršaje Cetinje.

Galerija

Bonus video: