Na Božaju zaplijenjeno 7,5 kg skanka

Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su E.S. i O.K. imali namjeru da skank prokrijumčare u zemlje EU
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2013. 11:32h

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Odjeljenja granične bezbjednosti Podgorica su zajedno sa službenicima Uprave carina – Carinske ispostave Božaj su jutros oko pet časova u putničkom motornom vozilu na granici zaplijenili oko 7,5 kilograma skanka.

Kontrolom „BMW 530 D“, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Albanije, E.S. (25) iz Tirane, pronađeno je 15 PVC kesa koje su bile potopljene u gorivo – naftu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u kesama se nalazila zelena materija biljnog porijekla, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine oko 7,5 kilograma.

Na mjestu suvozača nalazio O.K. (26), takođe iz Tirane.

Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su E.S. i O.K. imali namjeru da skank iz Republike Albanije preko Crne Gore prokrijumčare u Republiku Hrvatsku, pa potom u druge zemlje Evropske unije, gdje su imali namjeru da ga stave u promet.

Kod osumnjičenih je pronađen i oduzet i novac u iznosu od 680 eura, za koji se sumnja da je trebalo da budu iskorišćen u svrhu vršenja krivičnog djela.

Osumnjičeni, vozilo i skank predati su službenicima Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja – Grupa Podgorica, radi daljeg postupanja.

E.S. i O.K. će, uz krivičnu prijavu, biti predati Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi detaljnih analiza i vještačenja.

Galerija

Bonus video: