Suđenje Adžoviću: Pijan tukao kćerku do smrti zbog prečestih izlazaka?

„Kao da mi je neko nešto pričao, neka veća sila, ne znam kako da objasnim“, kazao je Adžović
103 pregleda 0 komentar(a)
Mirsad Adžović, Foto: Savo Prelević
Mirsad Adžović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.11.2013. 17:15h

Mirsad M. Adžović, priznao je juče u podgoričkom Višem sudu da je maju na smrt pretukao kćerku Adrijanu (17).

On je, pred krivičnim vijećem sudije Dragoja Jovića, kazao da mu nije bila namjera da je ubije, ali da je bio pod uticajem tableta za smirenje, insulina i alkohola i da ga je te noći iznervirao njen smijeh, pošto joj je zabranio da izlazi sa muškarcima.

Prema navodima optužnice, Adžović je 9. maja u porodičnoj kući na Vrelima ribničkim kod Podgorice, kćerki, nakon kraće svađe, zadao više udaraca rukama po glavi i tijelu.

Kada je pala na pod, nastavio je da je udara nogama, a potom je, kako se navodi u optužnici, uzeo drvenu motku i izudarao je do smrti.

„Kada se ovo desilo, uzimao sam insulin i dijazepam za smirenje. Došao sa kasno kući, bio sam pod dejstvom alkohola..."

On se nije mogao sjetiti kako se tragični događaj desio.

„Kada se ovo desilo, uzimao sam insulin i dijazepam za smirenje. Došao sa kasno kući, bio sam pod dejstvom alkohola, jer sam pio nekoliko piva kod prodavnice. Sjećam se samo da sam započeo razgovor sa Adrijanom oko njenih izlazaka, jer je često izlazila i šetala sa momcima. Nakon tog razgovora, ne sjećam se šta se dešavalo i na koji način sam izvršio krivično djelo“, naveo je optuženi.

Na pitanje suda, pojasnio je da je toga dana popio dvije boce od po dva litra piva, dodajući da je kritičnog trenutka „čuo glasove“ koje nije umio da objasni.

„Kao da mi je neko nešto pričao, neka veća sila, ne znam kako da objasnim“, kazao je Adžović, opisujući stanje u trenutku izvršenja djela.

Sudija Jović je potom pitao zašto takvu odbranu pred tužiocem nije pominjao, a ovaj je odgovorio da je brzo zaboravio.

Suđenje se nastavlja 9. decembra.

Bonus video: