Sve za ljepotu: Da li biste se kupali u kadi sa jeguljama?

Ovaj tretman je sličan tretmanima sa ribicama, koje jedu mrtvu kožu sa nogu i, prema nekim navodima, podmlađuju je za desetak godina
120 pregleda 8 komentar(a)
tretman sa jeguljama, Foto: Thesun.co.uk
tretman sa jeguljama, Foto: Thesun.co.uk
Ažurirano: 04.11.2013. 09:54h

Mnogi ljudi su spremni da idu jako daleko kako bi poboljšali svoj izgled. Jedan od posljednjih tretmana kojim su opsjednuti Britanci je kupanje u kadama u kojima se nalaze i male jegulje, koje jedu mrtvu kožu.

Ovaj tretman je sličan tretmanima sa ribicama, koje jedu mrtvu kožu sa nogu i, prema nekim navodima, podmlađuju je za desetak godina.

I dok oni koji žude zadobrim izgledom ne odustaju od tretmana, zdravstveni inspektori u zemlji upozoravaju da je on izuzetno opasan.

Vendi Nikson, medicinski konsultant, nedavno je podsjetila na slučaj iz Kine, gdje se Zhang Nanu iz grada Honghua u provinciji Hubei, koji se kupao sa živim jeguljama, jedna od njih zavukla u penis, odnosno mokraćni kanal.

"Ušao sam u kupku da bih obavio tretman, osjećao sam kako jegulje grickaju lagano moje tijelo, ali u jednom trenutku sam osjetio jak bol i shvatio da mi se mala jegulja pokušava uvući u penis".

Nakon toga, Nan je pokušao da je uhvati i nekako izvuče napolje, ali nije uspio. Ovaj čovjek je podvrgnut trosatnoj operaciji, tokom koje su ljekari izvukli 15 cm dugu jegulju iz njegovog mokraćnog mjehura.

Stručnjaci upozoravaju da sličan tretman sa ribama koje jedu mrtvu kožu može da prenese bolesti poput HIV-a i hepatitisa C. Posebno su, prema izvještaju Britanske agencije za zaštitu zdravlja, osjetljive osobe sa dijabetesom, psorijazom i slabim imunitetom.

Britanci godišnje potroše više od pet milijardi funti u više od 15.000 salona ljepote.

Bonus video: