Viši sud ukinuo rješenje o puštanju na slobodu Armina Osmanagića

"Vanraspravno Krivično vijeće Višeg suda u Podgorici je donijelo rješenje kojim je uvažilo žalbu Višeg državnog tužilaštva iz Podgorice i ukinulo rješenje sudije za istragu"
186 pregleda 34 komentar(a)
Armin Muša Osmanagić, Foto: Savo Prelević
Armin Muša Osmanagić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.11.2013. 16:18h

Vanraspravno Krivično vijeće Vijeće Višeg suda u Podgorici ukinulo je rješenje sudije za istrage Miroslava Bašovića koji je Baranina Armina Mušu Osmanagića (38) pustio da se u daljem postupku brani sa slobode.

"Vanraspravno Krivično vijeće Višeg suda u Podgorici je donijelo rješenje kojim je uvažilo žalbu Višeg državnog tužilaštva iz Podgorice i ukinulo rješenje sudije za istragu ovog suda kojim je odbijen predlog VDT za određivanje pritvora okrivljenom Osmanagić Arminu, i predmet vratio na ponovni postupak i odlučivanje", navodi se u saopštenju Višeg suda u Podgorici.

Osmanagić je uhapšen 30. oktobra, jer je Uprava policije tokom ranije istrage došla do sumnji da je najmanje 340.000 eura, koji je nelegalno zaradio u kazinu “Bar 2”, investirao u kupovinu nekretnina ali i zakup plaža u Baru.

Vjeruje se da je Osmanagić preko firme “Paladijum” u poslovnim knjigama prikazao da, navodno, legalnim novcem kupuje vrijedne objekte za restoran i kazino u centru Bara.

Policija će zbog toga inicirati da Više državno tužilaštvo pokrene finansijsku istragu protiv Osmanagića.

"Finansijska istraga će se tražiti zbog dokazivanja legalnosti porijekla novca u iznosu od najmanje 340.000 eura, koje je osumnjičeni već investirao na tržištu nekretnina", navodi UP.

Osmanagić je u Baru vlasnik luksuznog restorana “Savoja”, a nedavno je počeo i gradnju zgrade u blizini željezničke stanice u tom gradu. Preko povezanih osoba vjeruje se da je on zakupac gotovo cijele plaže u Baru.

Osmanagić (38) i njegova supruga Ljiljana Bigović Osmanagić (31), koji su uhapšeni u Baru, negirali su pred zamjenicom Višeg državnog tužioca Oliverom Ražnatović da su počinili krivično djelo pranje novca, koje im se stavlja na teret.

Nakon saslušanja, tužiteljka Ražnatović pustila je Ljiljanu da se u daljem postupku brani sa slobode, dok je Arminu Osmanagiću bilo određeno 48-časovno zadržavanje.

Bonus video: