Još traže policajca koji je objavio snimak ubistva Miodraga Kruščića

U dopisu Savjetu za građansku kontrolu rada policije, Adžić je konstatovao da Odjeljenje u tom predmetu sprovodi postupak kako bi utvrdilo okolnosti i činjenice u vezi sa načinom na koji je snimak objavljen na društvenim mrežama i tako postao dostupan javnosti
547 pregleda 4 komentar(a)
Snimak ubistva Miodraga Kruščića, Foto: Printscreen
Snimak ubistva Miodraga Kruščića, Foto: Printscreen
Ažurirano: 29.07.2018. 06:29h

Šef Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije Milan Adžić tvrdi da službenici tog tijela još utvrđuju ko je od policajaca objelodanio snimak ubistva Podgoričanina Miodraga Kruščića.

U dopisu Savjetu za građansku kontrolu rada policije, konstatovao je da Odjeljenje u tom predmetu sprovodi postupak kako bi utvrdilo okolnosti i činjenice u vezi sa načinom na koji je snimak objavljen na društvenim mrežama i tako postao dostupan javnosti:

“Te u cilju utvrđivanja dokaza koji bi predstavljali osnov za pokretanje postupka za utvrđivanje odgovornosti određenog policijskog službenika... Preduzimanje mjera i radnji u okviru zakonom utvrđenih ovlašćenja unutrašnje kontrole policije povodom ovog slučaja je u toku”, napisao je Adžić.

On Savjet istovremeno obavještava da u tom slučaju za sada nije bilo potrebe za pribavljanjem bilo kakve dokumentacije Uprave policije i da raspolažu samo svojim spisima nastalim od početka rada na predmetu.

Nakon što je iz podgoričke policije procurio snimak ubistva Podgoričanina, Savjet za građansku kontrolu policije jednoglasno je odlučio da formira predmet i pokrene postupak provjere postupanja policijskih službenika.

Oni su utvrdili nespornim da je snimak dokumentovan kamerom sa mobilnog telefona dok ga policijski službenici gledaju na originalnom izvoru: “Što potvrđuje zvuk radio-veze i najava, tako javno i nesmotreno, službenih radnji koje se trebaju preduzeti”.

“Svi članovi Savjeta su konstatovali da izlazak ovako delikatnih podataka van kruga onih koji bi ih jedini smjeli posjedovati i upotrebljavati u jasne svrhe, pokazuje ne samo nedostatak elementarnog profesionalizma u radu, nego i poražavajući nivo svjesnosti da time krše zakonska, profesionalna, pa i načela ljudskosti i humanosti prema žrtvi, njegovoj porodici i cijeloj javnosti”, saopštili su ranije.

Od vršioca dužnosti direktora Uprave policije zatražili su tada odgovarajuće podatke i utvrđivanje činjenice kako je snimak dospio u javnost, ukazujući i na pitanje bezbjednosne kulture u policijskoj organizaciji.

Kruščić je ubijen dok je sjedio u bašti jednog podgoričkog restorana.

Bio je formalni vlasnik diskoteke “Beagle”, ali upućeni tvrde da iza tog posla zapravo stoje neki od vođa kriminalnog škaljarskog klana.

Zbog bliskosti sa tim osobama, navodno je i ubijen.

Kruščić nije imao obezbjeđenje, prijateljima je govorio da mu život nije u opasnosti i slobodno se kretao, uprkos činjenici što je od nadležnih službi tražio procjenu svoje bezbjednosti.

Zvaničan odgovor nikada nije dobio.

Likvidiran je naočigled brojnih gostiju lokala i djece koja su se u to vrijeme igrala u dvorištu zgrade u kojoj je restoran.

Iz Uprave policije istog dana saopšteno je da intenzivno rade na rasvjetljavanju slučaja.

“Policijski službenici, u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, preduzimaju intenzivne mjere i radnje na identifikovanju lica koje je počinilo ovo krivično djelo kao i na potpunom rasvjetljavanju događaja”, objavili su tada iz policije.

Bonus video: