Ćuk srušio Pari volej, Matijašević novi lider

Ćukov Narbon je u duelu posljednjeg i prvog na tabeli, priredio senzaciju, savladavši večeras na svom terenu Pari volej 3:0 (25:21, 26:24, 25:22), u utakmici 6. kola Prvenstva Francuske
72 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Matijašević, Foto: Cev.lu
Nikola Matijašević, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 02.11.2013. 23:27h

Poneki savjet kako da dobiju Pari volej u narednom meču Lige šampiona, odbojkaši Budvanske rivijere mogu da potraže od svog bivšeg člana, mnogima i saigrača iz reprezentacije - Božidara Ćuka.

Njegov Narbon je, naime, u duelu posljednjeg i prvog na tabeli, priredio senzaciju, savladavši večeras na svom terenu Pari volej 3:0 (25:21, 26:24, 25:22), u utakmici 6. kola Prvenstva Francuske.

Mlađi od braće Ćuk je bio starter, i odigrao je čitav meč od početka do kraja. Na kraju je upisao devet poena (sedam iz napada, po jedan iz servisa i bloka), uz 56 posto pozitivnog prijema (25 posto idealnog), i bio jedan od najzaslužnijih za drugu prvenstvenu pobjedu Narbona, kojom je ovaj klub ulogu "ferenjaša" prepustio Tuluzu.

Najbolji u redovima francuskog vicešampiona bio je sprski reprezentativac Marko Ivović sa 16 poena.

Pari volej je, očigledno, u maloj krizi nakon povrede prvog korektora Gorana Marića, ali će u četvrtak protiv Budvana u Parizu da nastupi novo pojačanje na poziciji korektora, francuski reprezentativac Sidibe, koji je protiv Narbona ulazio kratko u igru u drugom setu.

Poraz Pari voleja iskoristio je Šomon, čiji je trener crnogorski selektor Nikola Matijašević. Pobjedom od 3:0 (25:18, 25:16, 25:18), četvrtom u prvenstvu, Šomon je preuzeo lidersku poziciju u Prvenstvu Francuske.