Veberu pol pozicija na Velikoj nagradi Abu Dabija

Veber je do druge pol pozicije ove sezone, ukupno 12. u karijeri, došao u vremenu minut, 39 sekundi i 95,7 stotinki.
80 pregleda 0 komentar(a)
Mark Veber, Foto: Beta AP
Mark Veber, Foto: Beta AP
Ažurirano: 02.11.2013. 15:00h

Svega nekoliko dana nakon što je rekao da nema više nikakvih motiva u Formuli 1 i da jedva čeka kraj, Mark Veber je, ipak, pokazao da to baš i nije tako - iskusni Australijanac je osvojio pol poziciju na Velikoj nagradi Abu Dabija.

U posljednjim trenucima kvalifikacija na stazi Jas marina, 37-godišnjak iz Kvinbijana, predgrađa Kanbere, dodao je gas do kraja i jedini prevezao stazu dugu 5.554 metara za manje od 100 sekundi (1:39,957).

U prvom redu, društvo će mu praviti klupski kolega Sebastijan Fetel, koji je prije sedam dana obezbijedio četvrtu uzastopnu titulu.

"Vikend je do sada bio izvrstan. Ovdje nije lako da se vozi, jer krenete dok je dan, a završite kada padne mrak. Znao sam da na određenim djelovima staze moram da budem maksimalno agresivan, jer je Sebastijan bio odličan, što sam i uradio. Veoma sam zadovoljan pol pozicijom", rekao je Veber, koji je 13. put u karijeri bio najbrži u kvalifikacijama.

Iza dvojca Red Bula kreće tandem Mercedesa Niko Rozberg - Luis Hamilton, a potom Kimi Raikonen, Niko Hilkenberg, Romen Grožan, Felipe Masa...

Razočarao je drugoplasirani u generalnom poretku Fernando Alonso, koji prvi put u sezoni nije stigao do trećeg kruga kvafikacija, pa počinje sa 11. mjesta.

Nedjeljna trka na još jednoj stazi koju je dizajnirao čuveni Njemac Herman Tilke počinje u 17 časova po lokalnom, tj. 14 po našem vremenu.

Bonus video: