Presuda: Šefovi policije nijesu krivi za prebijanje pokojnog Pejanovića

U obrazloženju presude navodi se da iskaz na kojem se temeljila optužnica, nije potkrijepljen nijednim materijalnim dokazom
517 pregleda 42 komentar(a)
Ratko Rondović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ratko Rondović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.11.2013. 14:41h

Sutkinja Osnovnog suda Larisa Mijušković Stamatović donijela je danas oslobađajuću presudu za starješine CB Podgorice Ratka Rondovića i Dušana Raičevića, koji su bili optuženi za prebijanje pokojnog boksera Aleksandra Pejanovića.

U obrazloženju presude, sutkinja je kazala da iskaz bivšeg policajca Gorana Stankovića, na kojem se temeljila optužnica, nije potkrijepljen nijednim materijalnim dokazom.

Bivšem rukovodiocu ekspoziture za poslove dežurstva u podgoričkoj policiji Rondoviću i njegovom tadašnjem pomoćniku Raičeviću sudilo se za nesavjestan rad u službi.

Rondović i Raičević bili su optuženi da su nepreduzimanjem ovlašćenja iz svoje nadležnosti, stvorili uslove i otklonili prepreke da Pejanovića, za sada nepoznati pripadnici Interventne jedinice, više puta prebiju.

U optužnom aktu tužilaštva navodi se da su, nakon prebijanja, njih dvojica odbili da mu obezbijede medicinsku pomoć i izdali naređenja da se u službenoj evidenciji ne unose istiniti podaci o njegovim povredama i zahtjevima.

Zamjenik osnovnog državnog tužioca Saša Čađenović, u završnim riječima kazao je da se iz provedenih dokaza nesumnjivo utvrdilo da su optuženi izvršili krivična djela, koja im se stavljaju na teret.

U drugom predmetu pred Osnovnim sudom koji se vodi zbog prebijanja Pejanovića, optuženi su policajci Ivica Paunović, Milan Kljajević i Milanko Leković, kojima se treći put sudi.

Viši sud u Podgorici sredinom juna drugi put je ukinuo osuđujuću presudu tim policajcima, koji su bili osuđeni na po sedam mjeseci zatvora, zbog prebijanja Pejanovića u podgoričkoj betonjerci prije četiri godine.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević suspendovao je sve policajce protiv kojih se vode krivični postupci.

Bonus video: