Prekršajne prijave za članove pokreta "Udar"

U dostavljenim prijavama se navodi da su optužena lica narušavala red i mir, između ostalog, uzvikujući parole "Ua, lopovi" i "Kuku nama, lele nama"
4 komentar(a)
Cetinje, protest, Foto: IN4s
Cetinje, protest, Foto: IN4s
Ažurirano: 31.10.2013. 15:08h

Protiv četiri lica, člana pokreta "Udar" podnesene su prekršajne prijave zbog, kako se navodi, narušavanja javnog reda i mira.

Naime, 12. jula ove godine pomenuti pokret održao je na Cetinju performans pod nazivom "Sahrana Vlade", tokom koga je došlo do, kako tvrde u pokretu, i fizičkog i verbalnog okršaja sa slubenicima Policije.

U dostavljenim prijavama se navodi da su optužena lica narušavala red i mir, između ostalog, uzvikujući parole "Ua, lopovi" i "Kuku nama, lele nama".

U pokretu "Udar" su zatečeni epilogom događaja na Cetinju i navode da se još jednom pokazuje sva nemoć institucija sistema.

"Institucije sistema su još jednom pokazale svu nemoć i umjesto podnijetih krivičnih prijava i kažnjenih nasilnika iz redova policije, rezultat su jutros dostavljene prekršajne prijave protiv nevinih građana i prijedlog sudiji da se ovi nevini ljudi proglase krivima i kazne u skladu sa zakonom.

Naime, podsjećanja radi, prvobitno podnesene prijave protiv policijskih službenika od strane maltretiranih članova pokreta „UDAR“, su odbačene kao neosnovane, i pored toga što je jedna od maltretiranih građanki imala i ljekarski izvještaj koji je potvrđivao njene riječi.

Dakle, još jednom je došlo do selektivne primjene zakona, i kao mnogo puta do sad, pokazalo se da u ovoj zemlji postoje nedodirljivi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: