Pioniri pretposljednji u Istanbulu

0 komentar(a)
Muška pionirska odbojkaška reprezentacija, Foto: OSCG
Muška pionirska odbojkaška reprezentacija, Foto: OSCG
Ažurirano: 28.07.2018. 16:35h

Muška pionirska odbojkaška reprezentacija Crne Gore zauzela je pretposljednje, šesto mjesto na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu.

Izabranici Predraga Ćorluke su danas, u meču za 6. mjesto, poraženi od Rumunije 3:0 (25:9, 25:17, 25:23), drugi put na ovom takmičenju.

“Mislim da je Balkansko prvenstvo održano u Istanbulu, pokazalo gdje se trenutno po kvalitetu nalazi naša pionirska reprezentacija. Dok nismo došli ovdje nismo mogli imati pravu i realnu sliku o sebi jer je ovo prvo zvanično takmičenje za pionirski uzrast. Po samom rezultatu i viđenom ovdje na licu mjesta, vrlo lako se može izvući zaključak da trenutno nemamo kvalitet da se nosimo sa mnogim reprezentacijama. Moram istaći da sam prijatno iznenađen, s obzirom na uzrast, sa kakvim selekcijama ostale reprezentacije raspolažu, što sa jedne strane i nije iznenađenje jer biraju dječake iz velike baze i rade kvalitetno", kazao je Ćorluka.

Naši pioniri su takmičenje završili sa pobjedom (Moldavija) i četiri poraza (dva od Rumunije, po jedan od Bugarske i Grčke.

"Nama ne preostaje ništa drugo već da zasučemo rukave i prije svega kvalitetnim radom probamo koliko toliko da se primaknemo boljima od sebe. Kada mislim na kvalitetan rad, osim reprezentativnih akcija kojih mora da bude više, veliku pomoć moramo da dobijemo i od klubova čiji su igrači u ovoj pionirskoj selekciji. Iako ova selekcija nema veliki kvalitet, smatram da ima dječaka u sastavu koji su talentovani i kojima se u radu treba najozbiljnije posvetiti, kako bi za koju godinu mogli da imamo igrače koji će biti spremni da zaigraju i u seniorskoj reprezentaciji”, dodao je Ćorluka.

Bonus video: