Osmanagić nakon saslušaja pušten da se brani sa slobode

Osmanagić je uhapšen juče dana jer je Uprava policije tokom ranije istrage došla do sumnji da je "oprao" najmanje 340.000 eura
309 pregleda 74 komentar(a)
Armin Muša Osmanagić, Foto: Savo Prelević
Armin Muša Osmanagić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.10.2013. 18:52h

Armin Muša Osmanagić je nakon višečasovnog saslušanja kod sudije za istragu Miodraga Bašovića pušten da se brani sa slobode.

To je nakon saslušanja saopštio Osmanagićev advokat Danilo Mićović. Ranije je i njegova supruga Ljiljana, koja je uhapšena sa njim prije nekoliko dana, puštena da se brani sa slobode.

Osmanagić je uhapšen juče, jer je Uprava policije tokom ranije istrage došla do sumnji da je najmanje 340.000 eura, koji je nelegalno zaradio u kazinu “Bar 2”, investirao u kupovinu nekretnina ali i zakup plaža u Baru.

Vjeruje se da je Osmanagić preko firme “Paladijum” u poslovnim knjigama prikazao da, navodno, legalnim novcem kupuje vrijedne objekte za restoran i kazino u centru Bara.

Policija će zbog toga inicirati da Više državno tužilaštvo pokrene finansijsku istragu protiv Osmanagića.

“Finansijska istraga će se tražiti zbog dokazivanja legalnosti porijekla novca u iznosu od najmanje 340.000 eura, koje je osumnjičeni već investirao na tržištu nekretnina”, navodi UP.

Osmanagić je u Baru vlasnik luksuznog restorana “Savoja”, a nedavno je počeo i gradnju zgrade u blizini željezničke stanice u tom gradu. Preko povezanih osoba vjeruje se da je on zakupac gotovo cijele plaže u Baru.

Osmanagić (38) i njegova supruga Ljiljana Bigović Osmanagić (31), koji su uhapšeni u Baru, negirali su pred zamjenicom Višeg državnog tužioca Oliverom Ražnatović da su počinili krivično djelo pranje novca, koje im se stavlja na teret.

Nakon trosatnog saslušanja, tužiteljka Ražnatović pustila je Ljiljanu da se u daljem postupku brani sa slobode, dok je Arminu Osmanagiću određeno 48-časovno zadržavanje.

Bonus video: