Do savršenog tena pomoću samo pet namirnica

Mango sadrži otprilike svega 70 kalorija po komadu, stoga je odličan ne samo za lice, nego i za liniju
1 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2013. 13:14h

Besprekoran ten je nešto što svaka žena priželjkuje i nastoji da održi. Kako bi u tome uspjele, pripadnice ljepšeg pola troše čitavo bogatstvo na kupovinu raznih pomada, ali Majka Priroda se pobrinula za sve pa trošenje ogromnih količina novca može da padne u zaborav.

Avokado

Ovo je zeleno voće bogato esencijalnim uljima i vitaminima B-kompleksa koji njeguju kožu, kako spolja, tako i iznutra.

Vitamin B3 posebno je važan za ljepotu i zdravlje kože, a avokado je namirnica koja ga posjeduje u velikim količinama.

Mango

Mango sadrži više od 80 odsto dnevne potrebe za vitaminom A, koji održava i obnavlja pore kože. Taj vitamin, takođe, djeluje kao antioksidant, što znači da se bori sa slobodnim radikalima koji uzrokuju preuranjeno starenje kože.

Osim toga, mango sadrži otprilike svega 70 kalorija po komadu, stoga je odličan ne samo za lice, nego i za liniju.

Bademi

Bademi su savršena namirnica za održavanje tena jer su bogati vitaminom E koji hidrira kožu i štiti je od pojave znakova starenja.

Pečurke

One obiluju vitaminom B2 koji je važan za održavanje mladolikog tena. On na kožu djeluje tako da je obnavlja i uklanja iritacije i crvenilo.

Laneno ulje

Nije tajna da su omega 3 kiseline eliksir zdravlja za kožu, a laneno ulje je jedan od najboljih izvora tih esencijalnih masnih kiselina.

Ovo je odlična vijest za sve one koje ne preferiraju riblje specijalitete. Omega 3 masne kiseline djeluju i na smanjenje lučenja sebuma i "otvaranje" pora, zbog čega lice izgleda besprekorno.

Galerija

Bonus video: