Milačić: Možete me uhapsiti, a nećete me ućutkati

"I ovaj poziv završio je, kao što će i svaki sljedeći: u kanti za smeće. Ako nas želite na sudu, moraćete nas hapsiti", rekao je Milačić
11 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2013. 09:28h

Novinar Marko Milačić saopštio je juče da se neće odazvati novom pozivu za suđenje na Cetinju, gdje mu se sudi zbog navodnih povreda Zakona o javnim okupljanjima.

Milačić je na svojoj Fejsbuk stranici napisao da neće ići na novo ročište i postavio fotografiju iscijepanog poziva Područnog organa za prekršaje Cetinje.

“Dobio sam poziv za sjutra, na ponovno ročište povodom naše 'krivice' što smo marširali za slobodu i koristili Ustavom zagarantovano pravo tokom 'Marša protiv mafije - Marša za slobodu'. I ovaj poziv, kao što vidite, završio je kao i prethodni, kao što će i svaki sledeći: u kanti za smeće. Ako nas želite na sudu, moraćete nas hapsiti. Nećete nas ućutkati”, napisao je Milačić.

“Marš protiv mafije” organizovan je 20. maja, na dan inauguracije predsjednika Filipa Vujanovića, a policija Milačića tereti da je ugrozio bezbjednost saobraćaja, učesnika marša, kao i zbog remećenja javnog reda i mira ispred Vladinog doma na Cetinju.

“Bezbjednost javnog saobraćaja bila je ugrožena, zato što je od mjesta gdje su se učesnici zadržali, odnosno zauzeli obje kolovozne trake iz pravca Cetinja, na oko 200 metara bila krivina, pa je i pored policajca koji je obezbjeđivao skup, gledano iz pravca Cetinja, došlo do obilaženja na punoj liniji i stvaranja dvije kolone vozila, jer se nije moglo predvidjeti da će učesnici zauzeti obje kolovozne trake i blokirati saobraćaj”, piše u prijavi.

"Marš protiv mafije"

Nakon prvog sudskog poziva, krajem avgusta, učesnici “Marša” organizovali su protestni skup ispred zgrade Predsjedništva u Podgorici, na kojem je rečeno da se na Cetinju ne sudi samo Milačiću, već svima koji se usude da se otporom, buntom i slobodom bore protiv mafijaške vlasti.

“Oni u sramnoj sudnici danas sude prije svega svima onima koji će se ubuduće nakaniti i željeti da urade nešto slično, da se bave otporom, buntom i slobodom, da se bave borbom protiv ovakve mafijaške vlasti”, kazao je tada Milačić.

Galerija

Bonus video: