I.I. (14) osumnjičena za krađu 6.600 €

Policija je saopštila da su I.I. i još jedna punoljetna ženska osoba došle na vrata kuće Z.K. i tražile od njega da im pozajmi 15 €, koji ih je nakon toga pozvao unutra
75 pregleda 0 komentar(a)
plata, novčanik, Foto: Shutterstock.com
plata, novčanik, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 29.10.2013. 16:18h

Podgorička policija podnijela je Osnovnom državnom tužiocu za maloljetnike prijavu protiv djevojčice I.I. (14) iz Berana zbog sumnje da je od Z.K iz Podgorice ukrala 6.6 hiljada eura.

Policija sumnja da je I.I. krivično djelo počinila 20. oktobra 2013. godine u kući oštećenog u Podgorici, „koristeći njegovu nepažnju u momentu kada mu je iz džepa trenerke koju je imao na sebi ispao novčanik“.

Kako se sumnja, Z.K. je iz džepa ispao novčanik, što je I.I. primijetila i podigla ga sa poda u momentu kad je Z.K. otišao do kuhinje

„Osumnjičena i još jedna ženska osoba su prethodno došle na vrata Z.K. i tražile od njega da im pozajmi 15 eura, koji ih je pustio u kuću i svo troje su sjeli na trosjed u dnevnoj sobi“, navodi se u saopštenju.

Tada je, kako se sumnja, Z.K. iz džepa ispao novčanik, što je I.I. primijetila i podigla ga sa poda u momentu kada je Z.K. ustao i otišao do kuhinje.

Osumničena je, kako navode iz policije, iz novčanika izvadila 6,6 hiljada eura i jedan američki dolar, koji je stavila u džep, dok je novčanik sakrila ispod jednog od jastuka na trosjedu.

Oštećeni Z.K. se potom vratio, ali ih nije zatekao u dnevnoj sobi jer su, kako se sumnja, I.I. i druga ženska osoba u međuvremenu istrčale iz kuće.

Oštećeni je pronašao prazan novčanik ispod jastuka i potom došao u policiju, gdje je podnio prijavu protiv dvije nepoznate ženske osobe, s obzirom da je, kako je izjavio, samo jednoj od njih znao nadimak bez bližih podataka.

„Osumnjičene su, nakon izvjesnog vremena, sumnja se, ušle u taksi, ali nisu uspjele da dođu do mjesta na koje su planirale da idu jer ih je u međuvremenu zaustavila policijska patrola, jer je policija tada već intenzivno tragala za njima“, navodi se u saopštenju.

Policija je privela I.I. i drugu žensku osobu koja je punoljetna.

Od njih je, shodno zakonskoj proceduri, uzeta izjava, o kojoj su obaviješteni nadležni tužioci.

Tužilaštvo za maloljetnike u Podgorici se u odnosu na I.I. izjasnilo da u njenom postupanju ima elemenata bića navedenog krivičnog djela.

Policijski službenici su kod I.I. pronašli i oduzeli veći dio novca, 5,6 hiljada eura za koji se sumnja da je otuđen od Z.K. i jedan američki dolar, što je vraćeno vlasniku.

Bonus video: