Ćaćić: Došli smo da se nadigravamo

Koliko je Rešovija jaka dovoljno govori da su Poljaci na premijeri ostavili Pari volej u trećem setu na svega 11 poena
1 komentar(a)
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Zoran Đurić
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.10.2013. 11:33h

U rasporedu utakmica u grupi, gostovanje Rešoviji je označeno kao najteže, skoro kao nemoguća misija za odbojkaše Budvanske rivijere. Prvak Poljske je u prvom kolu u gostima porazio francuski Pari volej sa 3:0, i apsolutni je favorit u duelu sa Budvanima, koji, istina, stižu osokoljeni maksimalnom pobjedom na startu protiv češkog Jihostroja.

"Odgledali smo nekoliko snimaka Rešovije. Radi se o vrlo jakoj ekipi, koja, bukvalno, na svakoj poziciji ima po dva igrača. Na mečevima koje smo gledali oni su puno kombinovali, tako da, jednostavno, ne znamo sa kojom će ekipom izaći protiv nas. Realno je da izađu sa timom koji je savladao Pari volej. Pogotovo su jaki u prvom napadu, s obzirom da imaju odličan prijem servisa, pa mogu da igraju veoma raznovrsno. Ako ne budemo dobro servirali, jako ćemo teško igrati sa njima. Zato smo na treninzima akcenat stavili na servis, da probamo da ih udaljimo od mreže, da bismo mogli lakše da se branimo. Tu tražimo neku našu šansu, a, naravno, i naš prijem servisa mora da funkcioniše da bismo mogli da igramo", kaže za "Vijesti" trener Budvana Siniša Reljić.

Koliko je Rešovija jaka dovoljno govori da su Poljaci na premijeri ostavili Pari volej u trećem setu na svega 11 poena!

"O njihovoj snazi govori i to da jedan Šops, Lotman i Tihaček sjede na klupi. Primačka dijagonala Ahrem - Veres je veoma dobra, mladi korektor Konarski ih prati u stopu, dok je za blokove i prolaz kroz sredinu zadužen standardni reprezentativac Poljske, Novakovski. To su, ujedno, igrači od kojih nam prijeti najveća opasnost. Djeluju uigrano i kompaktno, imaju fanatičnu podršku navijača koji ih prate na svim gostovanjima. Ukoliko bih morao da izdvojim elemenat igre gdje su najjači, to bi vjerovatno bio blok", ističe primač Vojin Ćaćić.

Ćaćić dodaje da on i njegovi saigrači nijesu došli u Poljsku sa “unaprijed podignutom bijelom zastavicom”.

"Došli smo da se nadigravamo sa protivnikom. Vjerujem da uz dobar servis i siguran prijem možemo da napravimo probleme Poljacima. Istovremeno, ohrabruje nas dobra igra koju smo prikazali protiv Jihostroja", zaključio je Ćaćić.

Crnogorski šampion je protiv Jihostroja igrao nadahnuto, i spreman dočekuje meč sa Rešovijom.

"Nemamo šta da izgubimo, a možemo puno da dobijemo. Igrači su toga svjesni. Mislim da bi za sve nas bio veliki uspjeh da tamo napravimo nešto. Ali, i ako ne bude tako, neće biti velika tragedija. Naša šansa je Pari volej, protiv kojeg treba da napravimo dobar rezultat ako želimo dalje", dodao je Reljić.

Koval: Ne smijemo da mislimo da će biti lako

Iako je svjestan da je njegova ekipa favorit, trener Rešovije Andžej Koval upozorava da se Budvanska rivijera ne smije potcijeniti. On je pohvalio kvalitete Minića, Bojića, Ćaćića i Falaskija.

"Mogu da igraju veoma dobro. Ako mi ne budemo imali pravi pristup, odlučnost i maksimalnu koncentraciju, Budvanska rivijere može zaista da nam napravi probleme. Moji igrači ne smiju da pomisle da će ovo biti laka

utakmica. Moramo da pružimo maksimum, i napravimo pritisak na protivnika od početka", rekao je Koval.

Utakmica između Rešovije i Budvanske rivijere počinje u 18 časova (prenos na RTCG). Sude Holanđanin Van Gompel i Finac Hakarainen.

U prvom meču drugog kola, Pari volej je sinoć u gostima savladao Jihostroj sa 3:1 (25:18, 25:23, 21:25, 31:29).

Parižani su, tako, upisali prvu pobjedu, a Jihostroj drugi poraz.

Bonus video: