Prijave za Crnogorski salon arhitekture do 5. novembra

“Okruženje je bitno” ima za cilj da naglasi važnosti sagledavanja arhitekture kao segmenta sveukupne slike društva
1 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2013. 13:04h

Pod sloganom “Okruženje je bitno”, Savez arhitekata Crne Gore (SACG) u decembru organizuje Prvi crnogoorski salon arhitekture, u galeriji „Dado Đurić“ na Cetinju.

Krajnji rok za prijavu radova arhitekata i arhitektonskih timova je 5. novembar, dok će nagrađena djela biti izloženi od 7. do 28. decembra.

O pristiglim radovima će odlučivati međunarodni žiri u sastavu: Anđelka Badnjar Gojnić (Crna Gora), Ana Dane Beroš (Hrvatska), Matevž Čelik (Slovenija),Vladan Đokić (Srbija).

“Smisao organizacije Salona je u prikazivanju recentne arhitektonske produkcije na nacionalnom nivou što će predstavljati savršenu priliku za sagledavanje ukupnih dometa crnogorske arhitektonske kulture, a nadamo se da će biti i ključna referentna tačka budućih napora usmjerenih u pravcu adekvatne kritičko-teorijske valorizacije arhitektonskog stvaralaštva na ovim našim prostorima”, rekao je “Vijestima” predsjednik Upravnog odbora SACG Nebojša Adžić.

On je pojasnio da slogan “Okruženje je bitno” ima za cilj da naglasi važnosti sagledavanja arhitekture kao segmenta sveukupne slike društva.

SACG postoji više decenija, a od prošle godine sa radom koordinira novi upravni odbor. Aktivnosti SACG i više detalja o uslovima slanja radova za Salon, objavljeni su na sajtu sacg.me.

Galerija

Bonus video: