Podgorica: Lopova „zarobili” i čuvali prolaznici

"Radnica je, kada je uspjela da izađe iz kioska, dozivala upomoć, što su čuli prolaznici koji su pritrčali i uspjeli da savladaju i zadrže Lakušića"
157 pregleda 15 komentar(a)
Tabako pres, Foto: Luka Zeković
Tabako pres, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.10.2013. 08:18h

Podgoričanin Mirko Lakušić (23) uhapšen je juče zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

Hapšenje Lakušića, koji je maskiran pokušao da opljačka kiosk “Tobacco S Press“, pomogli su prolaznici, koji su čuli zapomaganje radnice, koju je on udario elektro šokerom po glavi.

Policija sumnja da je on 27. oktobra, oko 20,20 časova, u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, došao do trafike, maskiran, sa metalnom palicom – elektro šokerom u ruci.

Lakušić je, nakon toga, sumnja policija, provukao glavu i ruke kroz šalter, radnicu N.N. udario palicom u glavu zahtijevajući od nje da mu preda novac iz kase.

“Radnica je uspjela da izvuče ključ iz registar kase i zatim krenula ka vratima u namjeri da izađe, dok se M.L, sumnja se, za to vrijeme provukao kroz otvor – šalter staklo do pojasa pokušavajući da otvori kasu. Radnica je, kada je uspjela da izađe iz kioska, dozivala upomoć, što su čuli prolaznici koji su pritrčali i uspjeli da savladaju i zadrže M.L. do dolaska policijskih službenika”, saopšteno je iz policije.

Tokom uviđaja, inspektori su pronašli elektro šoker, čarape za koje se sumnja da ih je Lakušić nosio na rukama umjesto rukavica i druge stvari koje su izuzete i poslate u Forenzički centar radi vještačenja.

“Oštećenoj N.N. medicinska pomoć je pružena u Urgentnom bloku Kliničkog centra u Podgiorici, gdje je konstatovano da je zadobila lakše tjelesne povrede. Osumnjičeni M.L. je, uz krivičnu prijavu, danas sproveden Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo”, saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: