Milatovićev film "Sve to" na festivalu u Meksiku

“Sve to” je do sada prikazan na više od dvadeset filmskih festivala širom svijeta, u junu ove godine nagrađen je na festivalu u Makedoniji
83 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2013. 10:46h

Nakon osvajanja Zlatne masline u kategoriji igranog dramskog programa na XVIII Internacionalnom televizijskom festivalu u Baru i uspješnog predstavljanja na filmskim festivalima u Nici i Santjagu, kratki igrani film “Sve to” reditelja Branislava Milatovića biće prikazan u zvaničinom programu na Internacionalnom filmskom festivalu Hermosiljo u Meksiku.

Festival će trajati od 28. oktobra do 2. novembra u meksičkom gradu Hermosilju. Film “Sve to” takmičiće se za glavnu nagradu u kategoriji kratkog filma u konkurenciji sa 21 filmom, koliko je izabrano od prijavljenih preko 1200 radova.

Na nedavno završenom Intrernacionalnom TV festivalu u Baru žiri je Milatovićev film “Sve to” nagradio “za kreativnost i suverenu smirenost tokom obrađivanja osjetljive teme”.

Na festivalu u Baru “Sve to” je nagrađen i za najbolji scenario koji je “pomogao da uvidimo način da djecu naučimo lakšem razumijevanju i prihvatanju teških životnih trenutaka”, zapisao je žiri u obrazloženju nagrade.

Glavne uloge u filmu “Sve to” tumače Slavko Štimac, Momo Pićurić i Jovan Miranović. Scenario su napisali Branislav Milatović i Ognjen Spahić po motivima Spahićeve kratke priče. Direktor fotografije je Ivan Kostić, direktor filma Ivan Đurović.

Muzika je djelo Milivoja Pićurića, montažu je uradio Vladimir Radovanović, a dizajn zvuka Bobo Stanišić. Producent filma je “Montenegro Art Production”, a izvršni producent “Artikulacija Production”.

Bonus video: