Tivat: Divlji taksista kažnjen sa 1.500 eura

J.Ž. je, kako je danas saopšteno iz Komunalne inspekcije, upravljao putničkim vozilom kotorskih registarskih oznaka, dovozeći putnika od Obale Đuraševića do aerodroma
73 pregleda 0 komentar(a)
Taxi, taksi, Foto: Shutterstock
Taxi, taksi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.07.2018. 10:46h

Vršeći redovnu kontrolu javnog prevoza na Aerodromu Tivat inspektor za javne puteve i poslove saobraćaja Službe za inspekcijske poslove Opštine Tivat zatekao je vozaca J.Ž. (1978) iz Tivta, kako vrši nelegalan taksi prevoz.

J.Ž. je, kako je danas saopšteno iz Komunalne inspekcije, upravljao putničkim vozilom kotorskih registarskih oznaka, dovozeći putnika od Obale Đuraševića do aerodroma.

“U razgovoru sa putnikom S.W. iz Norveške utvrđeno je da je stranka platila uslugu prevoza, odnosno da se isti vrši u komercijalne svrhe. Stranka je takodje inspektoru prezentovala račun i rezervaciju o korišćenju usluga apartmana u Đuraševićima. Tom prilikom je od strane inspektorice za učinjeni prekršaj po Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju, vozaču izrecena kazna u iznosu od 1.500 eura”, stoji u saopštenju.

Saobraćajni inspektori Opštine Tivat u kontroli auto-taksi prevoza postupaju kako po novousvojenoj opštinskoj Odluci o auto taksi prevozu, tako i po Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju koji im daje široka ovlašćenja i što se tiče drugih oblika javnog prevoza putnika.

Rješavanje problema nelegalnog taksiranja predstavlja izazov, kako drugih, tako i tivatske Opštine, naročito u periodu ljetnje turističke sezone i inspektori će i u narednom periodu rigorozni sankcionisati sve oblike nelegalnog javnog prevoza putnika – poručili su iz Opštine Tivat.

Bonus video: