Horner: Fetel može da obori Šumaherov rekord

„Mislim da je Sebastijan porastao ove godine. Način na koji je vozio, nivo na kome se takmičio - ovo je njegova najbolja sezona. Stalno je podizao ljestvicu na viši nivo”, kaže Horner
1 komentar(a)
Kristijan Horner, Ejdrijen Njui i Sebastijan Fetel, Foto: Beta/AP
Kristijan Horner, Ejdrijen Njui i Sebastijan Fetel, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.10.2013. 13:13h

Četvorostruki uzastopni šampion Formule 1 Sebastijan Fetel može da obori rekord Mihaela Šumahera, koji je osvojio sedam titula svjetskog prvaka, ocijenio je direktor Red Bula Kristijan Horner.

Pilot „bikova” juče je slavio u trci za Veliku nagradu Indije i tako osvojio četvrtu uzastopnu titulu. To je bila 36. pobjeda u 117 trka u karijeri 26-godišnjeg vozača.

„Njegov rezultat je nevjerovatan”, rekao je Horner.

Šumaher je tokom karijere za Beneton, Ferari i Mercedes vozio 307 trka i zabilježio 91 trijumf.

„U ovom sportu mnogo stvari odlučuje pobjednika. Mnogo zavisi i od 'mašinerije', ali iz ove perspektive ne postoji nijedan razlog zbog kojeg Fetel ne bi mogao da pretekne Šumahera”, rekao je Horner.

Fetel je jučerašnju trku počeo sa pol pozicije i ubjedljivim nastupom zabilježio treću uzastopnu pobjedu na stazi u Indiji. Time je i Red Bul osvojio pehar u konkurenciji konstruktora.

„Mislim da je Sebastijan porastao ove godine. Način na koji je vozio, nivo na kome se takmičio - ovo je njegova najbolja sezona. Stalno je podizao ljestvicu na viši nivo”, rekao je Horner.

Direktor Red Bula rekao je da se nada da će Fetel dugo ostati u ekipi.

„Potrebni su vam sjajan tim i sjajan vozač. On je jedan od najboljih u istoriji, priključio se malobrojnim velikanima, ali za takav uspjeh sve mora da bude usklađeno”.

„Možete imati najboljeg vozača na svijetu ili najboljeg inžinjera, ali ako niste u pravom timu ili ako ne radite kao ekipa, nikada nećete uspjeti”.

„Naravno, niko ne može da garantuje da će ostati, ali nije sve u ugovorima, već u odnosu među ljudima”, zaključio je Horner.

Bonus video: