Fetel: Gledao sam Alonsove početke i imao Šumaherove postere na zidu

Najmlađi šampion u istoriji „najbržeg cirkusa” je do četrvte titule stigao mnogo prije ostale trojice - Mihael Šumaher je imao 32 godine, Alan Prost 38, a Huan Manuel Fanđo čak 45
4 komentar(a)
Sebastijan Fetel, Foto: Beta/AP
Sebastijan Fetel, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.10.2013. 10:53h

Sebastijan Fetel je postao četvrti vozač u istoriji koji je stigao do četvrte titule.

Razumljivo, najmlađi šampion u istoriji „najbržeg cirkusa” je uradio to mnogo prije ostalih - Mihael Šumaher je imao 32 godine, Alan Prost 38, a Huan Manuel Fanđo čak 45.

Fetel sada ima 26, koliko je imao Prost kada je prvi put pobijedio u nekoj trci! A Njemac već ima 36 trijumfa...

„Veoma je teško sve ovo shvatiti. Bio sam samo gledalac kada je Fernando Alonso počeo da pobjeđuje 2003. godine, a kao tinejdžer sam držao Šumaherove postere na zidu”.

„Sjećam se da sam se ugledao na njega 1995, 1996. i 1997. godine i ne mogu da ukapiram da sam sada ja u njegovoj poziciji”.

„Sve ovo mi je smiješno, jer sam još dijete, a ljudi mi prilaze da uzmu autogram”, rekao je Fetel.

Prvak je ove sezone prošao kroz nekoliko čudnih pobjedničkih ceremonija, kada su mu zviždali navijači drugih timova. Najgore je bilo u Monci i Singapuru, gdje je bio na meti pristalica Ferarija.

„Bilo je teško čuti zvižduke kad niste uradili ništa loše, ali sam odgovorio na pravi način - na stazi. Zbog toga sam srećan”.

„Ne zamjeram nikome ko mi je zviždao, i ja kad odem na fudbal navijam za svoj tim i bunim se kad neko iz protivničkog tabora postigne gol”, poručio je Fetel, i otkrio da je nakon trke u Singapuru dobio pismo izvinjenja od jednog navijača.

Bonus video: