Promocija nove knjige Olje Knežević u Gradskoj knjižari

“Londonske priče juga” (izdanje “Vijesti”) nastale su iz serije tekstova (Iz Londona, s ljubavlju) koje su čitaoci “Vijesti” pratili dodatku za kulturu Art
215 pregleda 2 komentar(a)
Olja Knežević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Olja Knežević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.10.2013. 08:21h

"Londonske priče juga", naslov je druge knjige crnogorske spisatreljice Olje Knežević, koja će večeras u 21 sat biti promovisana u podgoričkoj Gradskoj knjižari.

"Londonske priče juga" (izdanje "Vijesti") nastale su iz serije tekstova (Iz Londona, s ljubavlju) koje su čitaoci "Vijesti" sa zadovoljstvom pratili u subotnjem dodatku za kulturu Art.

London zanimljivih detalja, bizarnih ljudskih sudbina, grad izazova i šansi, Vavilon našega vremena, u Oljinim storijama postaje živopisna pozornica za najrazličitije priče o ovom vremenu i problemima histerične svakodnevice.

Emigranti, pisci, taksisti, marginalci, muzičari, majke iz parka, školsko osoblje – Oljine priče donose zanimljive susrete i iskustva nakon kojih čovjek ne može biti isti.

Oljina “gradurina” kod autorice izaziva potrebu za prisjećanjima – pa će njene priče donijeti i zanimljive detalje o Podgorici njenoga odrastanja, Beogradu njenoga studiranja, ali i Zagrebu, engleskoj provinciji, hrvatskim otocima... Sugestivan i nepretenciozan stil i svedena ali razigrana naracija razlog su više za čitanje ove knjige.

Olja Knežević je prije ove knjige napisala roman “Milena i druge društvene reforme” koji je naišao na izuzetan odjek čitalaca i kritike ne samo u Crnoj Gori, već širom regiona.

Na večerašnjoj promociji o “Londonskim pričama juga” govoriće Željko Ivanović, direktor Vijesti, Balša Brković i autorica Olja Knežević.

Bonus video: