Brković udario službenika EU i pobjegao

“Prelazio sam ulicu preko pješačkog prelaza kada me je dolazeći sa lijeve strane udario automobil, koji se kretao velikom brzinom tako da nije imao vremena da ukoči"
530 pregleda 72 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2013. 08:46h

Podgoričanin Boris Brković, sin biznismena i vlasnika kompanije “Vektra” Dragana Brkovića, prije četiri dana vozio je neregistrovani luksuzni “mercedes” kada je udario njemačkog državljanina Petera Vajsa (55), koji je u nezgodi zadobio lakše tjelesne povrede.

Vajs je predstavnik Evropske unije u Crnoj Gori, koji se bavi poglavljem 23, odnosno pravosuđem i vladavinom prava, a njegovo radno mjesto je direktno povezano sa crnogorskom Agencijom za antikorupciju.

Prema informacijama “Vijesti nedjeljom” iz podgoričke policije, Brković je nakon što je udario Vejsa pobjegao sa lica mjesta.

“Ubrzo je pronađen nedaleko od mjesta stanovanja. Kontrolom je utvrđeno da je 'mercedes', koji je vozio, neregistrovan. Tablice sa automobila su skinute, a zbog bjekstva sa lica mjesta Brkoviću je oduzeta vozačka dozvola”, kazao je izvor iz Uprave policije.

Brković je, prema istim informacijama, kazao inspektorima da Vajsa, koji je u trenucima nezgode vozio bicikl, nije udario na pješačkom prelazu već van njega.

Njegova izjava nije se poklopila sa izjavom predstavnika Evropske unije.

“Prelazio sam ulicu preko pješačkog prelaza kada me je dolazeći sa lijeve strane udario automobil, koji se kretao velikom brzinom tako da nije imao vremena da ukoči. Od udara sam završio na haubi vozila a zatim na ulici. Bukvalno sam letio nekoliko trenutaka”, kazao je juče “Vijestima” Vejs.

Dodao je da je zbog povreda prevezen kolima Hitne pomoći u Klinički centar Crne Gore.

“Od udara nijesam mogao da ustanem. Na sreću nisam zadobio nikakve unutrašnje povrede, već su ljekari konstatovali kontuziju i ogrebotine. Policiji sam dao izjavu dok sam se nalazio u bolnici”, istakao je Vajs.

On nije mogao da kaže da li je vidio, kao ni da potvrdi da je Brković pobjegao sa lica mjesta nakon što ga je udario.

“Od siline udara, koji sam pretrpio, nijesam mogao da vidim, ali sam čuo kasnije da ga je policija pronašla i uzela izjavu od njega”, rekao je Vajs.

Njemački službenik EU rekao je da često na posao dolazi biciklom, u kancelariju koja se nalazi na Rimskom trgu.

Peter Vajs radi u sklopu takozvanog “tvining” projekta “Podrška inplementaciji antikorupcijske strategije i akcionog plana u Crnoj Gori”. Tvining je inicijativa Evropske komisije koja je pokrenuta 1998. godine u kontekstu priprema za proširenje Evropske unije. Zamišljen je kao instrument kojim se podržava saradnja institucija zemalja članica sa odgovarajućim institucijama zemalja korisnika pomoći, a sa ciljem jačanja državne uprave i pravosuđa.

Udes u kojem je povrijeđen Vajs dogodio se 23. oktobra oko 15 časova na Bulevaru Stanka Dragojevića, preko puta lokala “Buda bar”.

Više očevidaca udesa ispričalo jeda je Brković naišao luksuznim “mercedesom” (PG-CG02V), da se zaustavio na pješačkom prelazu, gdje je propustio jednu ženu, a potom nakon nekoliko metara izazvao udes.

Boris Brković je izvršni direktor kompanije Vektra koju je osnovao njegov otac Dragan Brković.

Galerija

Bonus video: