Ragbisti Budućnosti silni protiv Prištine

Sedamdeset momaka i 12 djevojaka juče je „jurilo“ za jajastom loptom na ragbi kupu „MRK 7s“
64 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2013. 13:55h

Ragbi klub Budućnost, ojačan sa nekoliko igrača iz tivatskog Arsenala i Nikšića, pobjedio je danas ekipu Priština roosters rezultatom 37 : 7.

Ovaj prijateljski meč odigran je u okviru obilježavanja godinu dana rada podgoričkog kluba.

Klub iz Prištine osnovali su stranci koji rade u Prištini, a u njemu osim njih, na stadionu u Gračanici, zajedno treniraju Albanci i Srbi.

Sedamdeset momaka i 12 djevojaka juče su na stadionu Crvene stijene u Tološima "jurili" za jajastom loptom na ragbi kupu „MRK 7s“, kojim je podgorički klub Budućnost obilježio godinu postojanja.

Rezultat nije bio toliko važan, iako se ginulo za osvajanje svakog metra terena i svaki poen- esej, cilj je bio popularizacija ovog starog a za crnogorske prilike novog sporta i pokazivanje onoga što se naučilo. Bilo je dosta postignutih eseja, zanimljivih obaranja, rvačkih zahvata i probijanja protivničkih linija, svega onoga što ragbi čini atraktivnim sportom.

Turnir, koji je trajao skoro četiri sata, otvorile su ženske ekipe Budućnosti i Arsenala iz Tivta u verziji tač ragbija. Djevojke iz Tivta pokazale su više iskustva i spretnosti i zasluženo odnijele pobjedu.

Zatim su uslijedili međusobni dueli šest ekipa u ragbiju 7, olimpijskoj verziji ovog sporta. Brojniji klubovi Budućnost i Nikšić su imali po dvije ekipe, a Tivat i Kotor po jednu.

Nakon deset mečeva u finalu su se sastali Budućnost 1 i Tivat. Podgoričani su poveli, ali su zbog prekršaja uskoro ostali sa igračem manje što je iskusnija ekipa iz Tivta iskoristila i zasluženo osvojila turnir pobjedom 22:5.

Najprijatnije iznenađenje turnira bili su Nikšićani, koji kažu da je ovo pravi muški sport za njih. Iako je ragbi klub u gradu pod Trebjesom osnovan prije dva mjeseca, već imaju 35 igrača koji redovno treniraju i juče su, osvajanjem trećeg mjesta, pokazali da su mnogo napredovali.

Predsjednik RK Budućnosti Ivan Stojanović kazao je da su zadovoljni turnirom i onim što su radili za godinu dana. U klubu sada trenira 30 momaka i šest djevojaka, a u narednom periodu planiraju otvaranje škole ragbija i formiranje mlađih selekcija.

Osim postojeća četiri kluba Budućnosti, Arsenala iz Tivta, Krstaša iz Kotora i Nikšića, uskoro će biti osnovani klubovi u Baru i Kolašinu gdje je po desetak momaka zainteresovano za ovaj sport.

Naziv jučerašnjeg turnira je skraćenica od imena i prezimena tri čovjeka koji više ne rade u Crnoj Gori, a koji su dali veliki doprinos crnogorskom ragbiju na njegovom početku: Malcolm Blaxall, Rambo Tavana i Miloš Kućančanin.

Uprava kluba juče je podijelila zahvalnice onima koji su im u prethodnom periodu pomagali u razvoju ragbija u Podgorici.

Galerija

Bonus video: