Kvisko igrao za Stefana: On bi želio da me vidi na terenu

"Volio je da gleda tatu kako igra, danas sam to uradio za njega. Mislim da je u ovom trenutku srećan“, rekao je Goran Vujević nakon meča
112 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2013. 01:50h

Sir Sejfti iz Peruđe je u subotu savladala Modenu 3:2, u 2. kolu italijanske odbojkaške Serije A. Glavna vijest je, međutim, da je u pobjedi domaćeg tima učestovao i kapiten ekipe, Goran Vujević, pet dana nakon što je preminuo njegov petogodišnji sin Stefan, prvog dijete najboljeg crnogorskog odbojkaša svih vremena i supruge Franćeske.

„Hvala svima koji su ovih dana bili uz mene. To je bio težak udarac za mene i suprugu. Tako nešto ne bi trebalo da se dogodi nikome. Ali, život ide dalje, imamo još dvoje divnih anđela da podižemo. Stefana ćemo uvijek pamtiti onakvog kakav je bio. Volio je proslave, volio je da me gleda kako igram. Danas bi za njega bio poseban dan. Volio je da gleda tatu kako igra, danas sam to uradio za njega. Mislim da je u ovom trenutku srećan“, rekao je nakon meča Goran Vujević, olimpijski šampion iz Sidneja 2000. godine.

Odlukom Odbojkaškog saveza Italije, uoči svih mečeva ovog kola minutom ćutanja je odata pošta Stefanu Vujeviću. U Peruđi, u dvorani „PalaEvanđelisti“, osim aplauza prisutnih, odavanje pošte je „pokrila“ i omiljena pjesma preminulog sina Gorana Vujevića (Big Bang koju izvodi Đovanoti).

Na dijelu tribina je bila istaknuta velika slika Stefana, kao i nekoliko transparenata.

„Nebo ima anđela više. Ćao Stefane. Forca kapitenu“, pisalo je na jednom od transparenata.

Goran je odavanje pošte ispratio na terenu sa kćerkicom Natalijom u rukama.

„Uradio sam ono što bi on htio. Volio je da dolazi u dvoranu, da navija, da me gleda da igram. Ja sam uradio ono što je bila njegova želja. Hvala mojim saigračima, čitavoj ekipi. Ovo je i za njih bila teška sedmica“, dodao je popularni Kvisko, koji je igračku karijeru počeo u rodnoj Budvi, u tadašnjoj Avali, odakle je otišao u Partizan, a nakon toga u Italiju, u kojoj igra već 17. godinu.

Stefan je preminuo u noći između nedjelje i ponedjeljka od posljedica srčanog udara. Od rođenja je bolovao od rijetke, teške srčane bolesti. Čekalo se samo da poraste, ojača da bi izdržao operaciju. Nažalost, srčani udar je bio fatalan. Goran je za Stefanovu smrt saznao u autobusu, po povratku iz Kunea, gdje je njegova Peruđa slavila sa 3:2…

Bonus video: