Minić: Pravi ispiti tek dolaze

"Mislim da smo protiv Jihostroja u svim elementima odigrali na visokom nivou, ali je, po meni, servis donio glavnu prevagu", kaže za „Vijesti” Aleksandar Minić
0 komentar(a)
Aleksandar Minić, Foto: Cev.lu
Aleksandar Minić, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 26.10.2013. 15:24h

Po vremenu trajanja meča (67 minuta) i efikasnosti maksimalne pobjede, trijumf Budvanske rivijere protiv češkog Jihostroja više je djelovao kao meč iz domaće lige nego duel u Ligi šampiona. Izabranici Siniše Reljića su lakše nego što je bilo ko mogao da očekuje počeli ovogodišnju avanturu u najjačem evropskom takmičenju.

"Očekivali smo težak meč na samom početku takmičenja, jer je bilo malo pritiska zbog toga što je ekipa nova i što su ambicije veće u odnosu na prošle sezone. Mislim da smo u svim elementima odigrali na visokom nivou, ali je, po meni, servis donio glavnu prevagu", kaže za „Vijesti” reprezentativni korektor Budvana Aleksandar Minić, koji je imao odličnih 77 posto realizacije napada.

Pobjeda protiv češkog vicešampiona je bila toliko ubjedljiva i na planu igre, da ostaje dilema da li zasluge pripadaju samo Budvanskoj rivijeri, ili ponešto ide i „na dušu” ipak slabijem timu Jihostroja u odnosu na prošlu sezonu, kada su Česi u Budvi izgubili 3:2, a kod kuće slavili 3:0.

"Sigurno je ekipa Jihostroja mnogo slabija nego prošle godine, ali smo mi prikazali odličnu igru i nismo dozvolili protivniku da nam ozbiljnije zaprijeti ni u jednom setu. Ali, pravi ispiti tek predstoje u naredna dva meča u gostima, protiv Rešovije i Pari voleja. Rešovija je favorit za prvo mjesto u grupi, dok sa Pari volejem, vjerujem, da možemo da odigramo skroz ravnopravno", dodaje Minić.

Budvani u Poljskoj igraju već u srijedu, protiv ekipe koja je u prvom kolu u gostima porazila Pari volej 3:0.

"Ne idemo tamo sa spuštenim štitom. Pobjeda protiv Jihostroja nam, sigurno, donosi rasterećenje i možemo skroz opušteno da uđemo u utakmicu s Rešovijom i da je, naravno, napadnemo i probamo da napravimo iznenađenje. I bod iz tog meča bi predstavljao prijatno iznenađenje", istakao je Minić.

Istorija se ponavlja?

U četiri prethodna nastupa, Budvanska rivijera je samo jednom prošla grupnu fazu Lige šampiona, u sezoni 2010/2011. Sa tom sezonom ima nekoliko detalja koji se podudaraju, makar kada je početak u pitanju.

Tadašnja maksimalna pobjeda protiv Olimpijakosa je, uz posljednju protiv Jihostroja, i jedini trijumf Budvana u prvom kolu LŠ. Interesatno, i tada je u dresu Budvana igrao jedan Italijan (Franćesko Biribanti), kao što je slučaj i ove sezone (Marko Falaski).

"Nisam znao za taj podatak. Nadam se da će se istorija ponoviti. Mi ćemo se, u svakom slučaju, boriti i davati svoj maksimum u svim mečevima", zaključio je Minić.

Bonus video: