Popović suspendovan zbog sumnje da je ubio divojarca

Iz NPCG navode da će Popović biti suspendovan do okončanja disciplinskog postupka
263 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2013. 17:31h

Javno preduzeće (JP) za Nacionalne parkove Crne Gore (NPCG) privremeno je suspendovalo nadzornika u NP Biogradska gora Mikaša Popovića, zbog sumnje da je izvršio krično djelo nezakoniti lov. Kako je saopšteno iz NPCG, sumnja se da je Popović u srijedu, u mjestu Gornja Dobrilovina na području NP Durmitor, ubio divojarca.„Za ovo djelo, koje se tretira kao teža povreda radne dužnosti, Kolektivnim ugovorom JP NPCG može se izreći disciplinska mjera prestanka radnog odnosa“, kaže se u saopštenju. Navodi se da će Popović biti suspendovan do okončanja disciplinskog postupka koji je protiv njega pokrenut. Iz NPCG su kazali da su o tom događaju mojkovačku policiju obavijestili nadzornici NP Durmitor, Velibor Stanišić i Stevan Španjević, koji su učestvovali u akciji u kojem je policija pronašla ubijenog divojarca i lovački karabin sa snajperom.

„Nacionalni parkovi najoštrije osuđuju bilo kakvu vrstu nelegalnih aktivnosti u zaštićenim prostorima i pozivaju sve građane da, ako su u posjedu informacija o zloupotrebama i nelegalnim aktivnostima u parkovima, to i prijave“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da NPCG od 2008. godine prate stanje divokoze u NP Durmitor, i da su do sada identifikovana prirodna mjesta koncentracije te vrste. Pored toga, kako je saopšteno, to JP ulaže napore u pribavljanju sredstava za sofisticiranije metode praćenja stanja populacije divokoze, koje bi dale jasnu sliku o njihovim migracijama u NP Durmitor. „Napominjemo i da su stručni saradnici za zaštitu faune u NPCG, od maja do sredine septembra, vršili monitoring brojnosti, distribucije i vitalnosti populacije divokoze u NP Durmitor, i tokom ove godine u tom zaštićenom području zabilježeno je najmanje 408 jedinki ove ugrožene vrste“, kaže se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: