ŽPCG: Zabranili portparolu da daje informacije "Vijestima” i "Danu”

Adrović-Vulić je navela da nije mogla da obavlja svoj posao ni u vrijeme željezničke nesreće kod Mojkovca
127 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2013. 17:54h

Portparolka Željezničkog prevoza Crne Gore Kalina Adrović-Vulić, kazala je juče da je njen poslodavac izvršni direktor Milojica Zindović onemogućio da obavlja svoj posao, kako bi dao prioritet izvještavanju dnevnog lista “Pobjeda”.

Adrović-Vulić je rekla da je dok je bila na bolovanju Zindović oformio Tim za korporativne komunikacije. Na sajtu Željezničkog prevoza vidi se da je na čelu tog tima Teodora Kusovac, žena bivšeg glavnog i odgovornog urednika “Pobjede” i sadašnjeg šefa Vladinog biroa Srđana Kusovca.

“Kada sam se vratila sa porodiljskog odsustva 1. oktobra 2012. godine, Milojica Zindović nije mi dozvolio da obavljam poslove koji su navedeni u mom ugovoru o radu. Iste zadatke koje sam ja imala dao je koleginici koja je tada bila raspoređena na mjesto stručnog saradnika prevodioca francuskog jezika”, kazala je Adrović-Vulić. Dodala je da su joj u opisu posla bili isključivo Odnosi sa javnošću i kontakt sa novinarima.

“Po povratku sa porodiljskog odsustva Zindović mi je saopštio da ne smijem ’Danu’ i ’Vijestima’ da dam nijednu informaciju, jer pišu negativne tekstove o Željezničkom prevozu”, istakla je Adrović-Vulić.

Navela je da nije mogla da obavlja svoj posao ni u vrijeme željezničke nesreće kod Mojkovca.

“Kada se dogodila željeznička nesreća kod Mojkovca 13. novembra prošle godine, u kojoj su stradala dva radnika novosadske firme ZGOP, a 46 putnika teže je i lakše povrijeđeno, kao portparolku su me kontaktirali novinari. Tada nijesam mogla ništa da im saopštim, tako da sam zatražila informacije od poslodavca, koji mi ih nije dao”, istakla je Adrović-Vulić. Istakla je da je informacije o nesreći poslodavac dao njenoj koleginici Kusovac.

“Pitala sam Teodoru o čemu se radi, na šta mi je odgovorila krajnje korektno da bi ona najradije radila svoj posao prevođenja zašto je i primljena, ali da mora da obavlja naloge izvršnog direktora. Kazala mi je da nije ona kriva i da pitam izvršnog direktora zašto je to tako”, rekla je Adrović-Vulić. Dodala je da je poslušala Kusovac i da je otišla do Zindovića.

“Kazala sam Zindoviću da sam ga dva mjeseca molila da mi dopusti da obavljam svoj posao i pitala ga da li ja treba da prevodim sa francuskog. Odgovorio mi je u prisustvu više kolega da mu je koleginica Teodora trebala zbog saopštenja za 'Pobjedu'. Pitala sam ga da li je 'Pobjeda' jedini medij za javnost, na šta mi je rekao da napustim kancelariju”, istakla je Adrović-Vulić. Dodala je da je nakon toga završila u Hitnoj, poslije čega je morala da ide na bolovanje i kod psihijatra zbog stresa. Pred Osnovnim sudom se vodi predmet po tužbi Vulić protiv Željezničkog prevoza Crne Gore, zbog “kontinuiranog zlostavljanja na radu, povrede prava ličnosti, favorizovanja drugih zaposlenih i svojevrsne stigmatizacije, diskriminacije kao trudnice, porodilje i majke djeteta sa posebnim potrebama”. Tužba je podnesena početkom februara 2013. godine.

Galerija

Bonus video: