Budvanska rivijera "pospremila" Jihostroj

Izabranici Siniše Reljića su u svim elementima nadigrali vicešampiona Češke, i više nego zasluženo upisali prva dva boda u grupi C.
3 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2013. 17:41h

Jedna od najlakših, ali ne i najlakša pobjeda u Ligi šampiona - Budvanska rivijera je petu avanturu u najjačem klupskom takmičenju počela kako se samo poželjeti može, pobjedom od 3:0 (25:18, 25:18, 25:15).

Svega 67 minuta trajao je otpor Jihostroja, koji je prošle godine u Budvi uzeo dva seta, ali tada sam jačom ekipom.

Podatak da trener Budvana Siniša Reljić nijednom nije zatražio tajm-aut govori kako su domaći odbojkaši „počistili“ vicešampiona Češke. Igrali su nadahnuto, sigurno, pokazali i veliku energiju, koja bi ove sezone mogla da im donese bolje rezultate u Ligi šampiona nego nekoliko posljednjih sezona.

Ali, prava iskušenja tek predstoje, Rešovija i Pari volej su kvalitetniji rivali od Jihostroja...

Domaćin je dominirao u skoro svim elementima (gosti su imali samo bolji procenat realizacije napada), a servisom je, kako su i najavljivali iz crnogorskog šampiona, potpuno poremetio prijem gostiju. Ostatak je završio blok, direktnim poenima, ili primoravajući Čehe na greške, ali i dobra igra u odbrani.

Meč je, očekivano, počela postava tehničar Falaski, korektor Minić, primači Bojić i Ćaćić, srednji blokeri Marković i Šuljagić, te libero Rašović. Krajem prvog seta je Milivojević zamijenio Šuljagića na servisu, i to je bilo sve što se izmjena tiče u domaćoj ekipi. Treneru Jihostroja Janu Svobodi nijesu pomogle ni česte promjene.

"Ovo je savršen početak. Izdržali smo pritisak kada je to bilo potrebno, kada je njiohov korektor dobro ispucavao lopte. Uradili smo se ono što je bilo neophodno, nismo puno griješili, i brzom igrom smo uspjeli dobro da igramo. Minić je igrao veoma dobro, srećan sam zbog njega, jer je prošao ne baš dobar period. Treba još neke stvari da popravimo, okrećemo se meču sa Rešovijom, i vidjećemo šta će se tamo dogoditi", rekao je za „Vijesti“ tehničar Budvana, Italijan Marko Falaski.

Jihostroj je poveo na startu prvog seta, sa 2:0 i 3:1, vodio do 4:3, a onda su Budvani serijom 3:0 preokrenuli na 6:4, i prednost više nisu ispuštali do kraja. Sa četiri uzastopna poena, Rivijera je brzo povela 11:6, a već na drugom tehničkom tajm-autu je sve bilo odlučeno (16:9). Prednost Budvana u ovom setu išla je do osam poena.

Slično prvom setu, Jihostroj je i u drugom setu poveo na početku, do 5:3, imao je prednost na prvom teničkom tajm-autu (8:7), vodio do 10:9, ali je nakon izjednačenja Marka Bojića (10:10) na servis došao Minić, i serijom „bombi“, uz dva asa, omogućio svojoj ekipi vođstvo od 14:10. Jihostroj je smanjio na 14:12, ali je crnogorski šampion onda napravio seriju od 5:0 za nedostižnih 19:12.

I u trećem setu su Česi vodili na početku (do 4:3), ali im to ponovo nije donijelo sreću. Budvani su na prvom tehničkom tajm-autu imali dva poena prednosti (8:6), na drugom četiri (16:12), a sve je bilo odlučeno kada je Bojić sa dva asa donio prednost od 19:12...

U drugom meču 1. kola grupe C, Rešovija je u Francuskoj savladala Pari volej sa 3:0 (25:20, 28:26, 25:11).

Budvanska rivijera u narednom kolu, 30. oktobra, gostuju poljskoj Rešoviji.

Galerija

Bonus video: