Ragbi kup u subotu u Tološima

Ragbi klub Budućnost povodom prve godišnjice postojanja, u subotu u Podgorici, organizovaće turnir Ragbi kup
62 pregleda 0 komentar(a)
ragbi, Foto: Zoran Đurić
ragbi, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.10.2013. 17:03h

Podgorički Ragbi klub Budućnost u subotu slavi prvi rođendan i tim povodom organizuje turnir pod nazivom Ragbi kup „MRK 7s“, koji će se održati na terenu FK Crvena stijena u Tološima sa početkom u 12 časova.

Na turniru će nastupiti svi klubovi iz Crne Gore, Budućnost, Arsenal Tivat, Krstaš Kotor i novoformirani Ragbi Klub Nikšić. Klubovi će se takmičiti u olimpijskoj disciplini ragbiju 7, koji se igra sa sedam igrača a utakmica traje dva puta po sedam minuta.

"Ovo je prilika da podgorička publika prvi put uživo gleda ragbi 7 kao i da ponovo uživa u ragbiju nakon utakmice od 5. septembra kada je naš klub savladao američku ekipu Thunderbird. Takođe, moći ćemo po prvi put na djelu da vidimo ragbiste iz Nikšića, koji postoje tek nešto više od mjesec dana. Ovo je za njih šansa da steknu igračkog iskustva i pokažu šta su naučili do sada", saopšteno je iz kluba.

Pored takmičarskog dijela u revijalnom dijelu gledaoci će biti u prilici da vide utakmicu u tač ragbiju između ženskih ekipa Budućnosti i Arsenala.

Naziv turnira je skraćenica od imena i prezimena tri čovjeka koji više ne rade u Crnoj Gori, a koji su dali veliki doprinos crnogorskom ragbiju na njegovom početku: Malcolm Blaxall, Rambo Tavana i Miloš Kućančanin.

Bonus video: